Nimelt teatas Soome koondise ääreründaja Robert Taylor, et ei kavatse meeskonda play-off’is aidata ning jääb hoopis koduklubi Miami Interi juurde, kes kohtub laupäeval endise Joel Lindpere tööandja New York Red Bullsiga.

Taylori tiimikaaslasteks Interis on muuhulgas sellised jalgpallimaailma suurkujud nagu Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets ja Jordi Alba.

Soomlaste peatreeneri Markku Kanerva sõnul oli küll otsus Taylori jaoks keeruline, aga samas langetas ta selle kahetsusväärselt alles pärast koondisenimekirja avalikustamist.

„Eelmisel nädalavahetusel rääkisin Tayloriga. Muidugi olin üllatunud, pettunud ja ärritunud. Saan otsuse tagamaadest aru, kuid lõppeks oli see ikkagi Taylori valik,“ vahendab Iltalehti Kanerva öeldut.

„Lähtekoht on see, et väärtustan mängijaid, kes tahavad koondisele pühenduda ja oma riiki esindada. Taylor mõtles oma otsuse üle pikalt ja põhjalikult. Kas see mõjutab tema kaasamist tulevikus? Ma pole sellele isegi mõelnud. Minu fookus on hetkel ainult eesootavatel mängudel,“ lisas ta.

Play-off’ide esimene vastasseis peetakse 21. märtsil, kui omavahel kohtuvad Poola ja Eesti ning Wales ja Soome.

Esimese mängu võitjad selgitavad EM-finaalturniirile pääseja 26. märtsil toimuvas finaalis, mida võõrustab Walesi ja Soome vahelise mängu võitja.

Gruppi kuuluvad neli meeskonda leppisid omavahel täiendavalt kokku, et maavõistlusmängus lähevad vastamisi ka poolfinaalide kaotajad. 26. märtsil toimuvat maavõistlusmängu võõrustab samuti Walesi ja Soome mängu kaotaja.