Hispaania kohus määras 22. veebruaril Alvesile 2022. aasta lõpus Suttoni ööklubis toime pandud vägistamise eest nelja ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Seksuaalrünnaku ohvri sõnul pistis 39-aastane Alves talle vägisi käe püksi ning sundis teda endaga seksuaalvahekorda astuma. Naine olevat sellest koheselt sõpru teavitanud, kes omakorda edastasid info ööklubi turvameestele, kuid politsei saabumise ajaks oli Alves juba sündmuskohalt lahkunud.

Kolmapäeval saabus teade, et brasiillane vabastati miljoni euro suuruse kautsjoni eest. Otsus tehti päev pärast Alvesi advokaadi ettepanekut jalgpallur vabastada põhjendusel, et ta on pärast vahistamist eelvangistuses ära kandnud juba veerandi karistusest.

Lisaks sellele võetakse Alvesilt kuni karistuse lõpuni ära Hispaania ja Brasiilia pass, et ta ei saaks riigist lahkuda ning ta peab iganädalaselt kohtu ette ilmuma. Samuti määras kohus Alvesile kannatanu suhtes lähenemiskeelu.

Hispaania meedia teatel polnud otsus Alves vabastada ühe kohtuniku eriarvamuse tõttu üksmeelne, mistõttu saab selle veel edasi kaevata.