Taani vanimale jätkuvalt ilmuvale ajalehele Berlingske antud intervjuus tõdes kultuuriminister, et „seni kuni Venemaa jätkab oma ebaseaduslikku sõda Ukraina vastu, ei tohiks minu arvates ükski Vene sportlane rahvusvahelisel areenil võistelda, sealhulgas e-spordis.“

„Kuigi turniiri korraldajaorganisatsioon on Rumeeniast, julgustan neid keelama venelaste osalust. Samuti julgustan tugevalt Royal Arena juhte edaspidi korraldatavaid üritusi kriitilisema pilguga vaatama“ jätkas Engel-Schmidt.

Esimesed probleemid tekkisid juba turniiri eel

Kopenhaagenis toimuval Majoril pidi 18 algselt üles antud venelase asemel mängima suisa 23, kuid tekkinud viisaprobleemide tõttu ei saanud turniirist lõpuks osa võtta Vene meeskond 9 Pandas, kelle asendas viimasel hetkel turniiri eelvõistlusel Euroopa meeskond GamerLegion.

Hoolimata mõne mängija visaavalduse tagasilükkamisest soovivad mitmed Taani populaarseimad parteid Venemaa sportlastele viisatingimuste karmistamist. Taani sisserände- ja integratsiooniminister Kaare Dyvbad Bek nendib aga, et on oluline, et Euroopa Liit käituks küsimuses ühtselt.

Tulevased turniirid on ohus

Kuna turniir on juba käimas, on praegu muutuseid raske oodata ning turniiri favoriidid Team Spirit ja teised venelaste esindusega meeskonnad võivad võistluse tõenäoliselt rahulikult lõpuni mängida, kuid nii kindel pole seis teiste Taani pealinna planeeritud e-spordi võistlustega.

Septembris peaks Kopenhaagenis toimuma järjekordne S-kategooria Counter-Strike’i turniir „BLAST Premier Fall Finals“ ning Dota 2 meistrivõistlused, mis on tuntud kui „The International“ peaksid aset leidma samal areenil, kus parasjagu toimuv Major. Mõlemal mängul on suur kogus Vene mängijaid ja fänne, kellest turniiri korraldajad tõenäoliselt ilma ei taha jääda. Kui Taani teeb järgmise poole aasta jooksul samme, mis raskendavad venelaste sissepääsu riiki, on võimalik, et turniiride korraldajad on sunnitud toimumiskohta või formaati muutma.