Cook võttis eesmärgiks joosta Aafrika mandri lõunapoolseimast punktist kõige põhjapoolsemasse kohta. Ta alustas oma teed möödunud aasta 22. aprillil ning on praeguseks läbinud 330 päevaga 14 847 kilomeetrit.

Kui jagada Cooki läbitud distants päevade vahel ära, siis on britt jooksnud iga 24 tunniga keskmiselt 45 kilomeetrit, mis on rohkem kui täispikk maraton. Ultrasportlase eesmärk on jõuda Tuneesiasse Ras ben Sakkasse, Aafrika mandri põhjapoolseimasse punkti, umbes kolme nädala pärast 7. aprillil. Enne seda on tal vaja läbida veel umbes tuhat kilomeetrit.

Algselt oli Cooki eesmärk läbida distants 240 päevaga, kuid erinevate probleemide tõttu on kujunenud ettevõtmine arvatust pikemaks. Praeguse seisuga on ta läbi jooksnud 15 aafrika riiki. Selle aja sees on britil tekkinud probleeme nii viisade kui tervisega, ta on eksinud ära vihmametsa ja langenud relvastatud röövi ohvriks.

Oma ettevõtmisega on saanud Cook üle maailma kuulsaks, kuna ta jagab toimuvast sotsiaalmeedias regulaarselt pilte ja videoklippe. Näiteks Instagramis on tal üle 500 tuhande jälgija.