Kui te juba teate, milline on magamiseks kõige õigem asend, siis tasub ka teada, kui kaua saab pärast ärkamist voodis lesida.

Arst, unemeditsiini spetsialist ja Duke’i ülikooli neuroloogia abiprofessor Marjorie Soltis sõnab, et ei ole ranget reeglit selle kohta, kui kaua võib lihtsalt teki all lebada, kuid parem oleks kuis seda ei tehtaks kauem kui 30 minutit. „Kui ärkad üles ja tunned end hästi ning see on osa sinu igapäevarutiinist, pole sul tarvis peatuda,“ usub ekspert. Ta rõhutab, et on vaja kuulata oma keha.

Fairleigh Dickinsoni ülikooli psühholoogia dotsendi ja Manhattani teraapiakollektiivi unepsühholoogi Eleanor McGlinchey sõnul võib, aga terveks päevaks voodisse jääda, kui inimene tunneb läbipõlemist. „Kui see hakkab teile masendavalt mõjuma või muudab ärevaks või tekitab soovi tööd vahetada ja muutuda vähem funktsionaalseks, siis peate endale aega andma.“

Unetreener Max Kirsten leiab, et unekvaliteeti võib paraneda, kui süüa enne magamaminekut ananassi või juua ananassimahla. Ekspert märgib, et see puuvili sisaldab aineid, mis võimaldab kehal tunda end unisena, rahulikuna ja lõdvestununa. Ekspert sõnab, et ananass sisaldab trüptofaani, aminohapet, mis tõstab inimajus eelkõige uneaja algusest märku andva hormooni (melatoniini) taset.