Eesti peab 8.-13. aprillini Vilniuses SEB Arenal Euro-Aafrika tsooni teise grupi kohtumisi. 11 Leetu tuleva naiskonna põhjal loositakse kolm alagruppi, millest üks (A) on kolme- ja kaks neljaliikmelised (B ja C).

Iga grupi parimad mängivad veel omavahel alagrupimänge, mille kaks paremat pääsevad 2025. aastaks Euro-Aafrika tsooni I gruppi. Omavahel moodustavad lõppkohtade välja selgitamiseks alagrupi esialgsete gruppide teised ja kolmandad meeskonnad.

B ja C alagruppide viimased langevad järgmiseks aastaks oma tsooni (vastavalt tiimi päritolule Euroopa või Aafrika) kolmandasse gruppi.

Eesti võimalikud vastased on Vilniuses Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Egiptus, Gruusia, Iisrael, Kosovo, Leedu, Maroko, Põhja-Makedoonia ja Malta.

Eesti esinumbrina on üles antud Kaia Kanepi (WTA 219.), kes viimati esindas naiskonda 2015. aastal. Sel hooajal on Kanepi ainus ülesastumine tennisetuuril olnud Australian Openi kvalifikatsioon, kus ta kaotas avaringis kohalikule mängijale Storm Hunterile 3:6, 2:6.

„Tänase päeva seisuga on Kaia üles antud,“ ütles Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint tänases „Matšpalli“ podcastis.

Kas see tähendab, et ta ka mängib? „Loodame lähema päeva-kahe jooksul saada veel täpsema vastuse, aga oma põhimõttelise nõusoleku on ta andnud,“ täpsustas Hint.

Samuti on Eesti eest üles antud 23-aastased Elena Malõgina (WTA 375.) ja Maileen Nuudi (WTA 496.), 19-aastane Liisa Varul (WTA 1318.) ja 17-aastane Laura Ranel (ITF-i juunioride edetabeli 131.). Eesti tiimi kapten on jätkuvalt Märten Tamla.

Nimekaimatest võimalikest vastastest paistavad eelülesandmise põhjal silma Horvaatia tähed Donna Vekic (WTA 34.) ja Petra Martic (WTA 60.).