Intsident leidis aset möödunud pühapäeval Itaalia kõrgliigas, kui Milano Interis mängiv Acerbi pildus väidetavalt oma Napoli kolleegi Juan Jesuse suunas rassistlike remarke.

Sel nädalal pidanuks Acerbi reisima Itaalia koondisega USA-sse, kuid viimasel hetkel otsustati ta meeskonnast eemaldada ning sõprusmängudeks anti võimalus hoopis AS Roma keskkaitsjale Gianluca Mancinile.

Pärast treeninglaagrist lahkumist väitis Acerbi aga Itaalia meediale, et on süütu: „Ma ei öelnud midagi rassistliku. Olen mänginud juba 20 aastat ja tean, mida räägin. Väljakul juhtub palju asju, aga kui kohtunik vilistab, siis surud vastasega kätt ja hiljem on kõik jälle korras. Maailm peab rassismist vabanema. Mul on kahju, et pidin koondise juurst lahkuma, aga on, kuidas on,“ selgitas ta.

Jesuse sõnul Acerbi siiski valetab. „Kui Acerbi väljakul vabandama tuli, siis ausalt öeldes oleksin soovinud, et asi sellega ka piirdub, kuna ei tahtnud valusaid mälestusi rohkem esile kutsuda. Nüüd aga lugesin Acerbi sõnavõttu, millel pole tõega mingit pistmist. Videotelt on selgelt näha, kuidas ta minult andestust palub. Ma ei jäta enam asja sinnapaika, sest rassismiga tuleb võidelda nüüd ja kohe! Acerbi ütles mulle: „mine ära n*****, sa oled kõigest n*****.“

„Hiljem ta vabandas ja selgitas, et n***** on tema jaoks tavaline sõimusõna. Täna aga muutis ta järsku oma juttu ning väidab, et rassistlikku solvamist ei olnud. Mul pole enam rohkem midagi lisada,“ teatas Jesus sotsiaalmeedias.

Itaalia jalgpalliliit algatas juhtunu kohta uurimise ning halvemal juhul võib Acerbit oodata enam kui kümne mängu pikkune võistluskeeld.