Majori möll algas juba möödunud pühapäeval, kui alguse sai turniiri eelring, kus selgitatakse välja kaheksa meeskonda, kes liituvad eelkvalifitseerunud kaheksaga neljapäeval algaval põhiturniiril. Seal lähevad omavahel 1,25 miljoni dollari suuruse auhinnafondi nimel võistlema kõik maailma paremad meeskonnad.

Põhiturniirile lähevad suurfavoriitidena vastu kolm meeskonda. Kooli kodumeeskond FaZe Clan hoiab enda käes maailma reitinguedetabelis juba enam kui kuu aja esikohta ning on jõudnud finaali igal Counter-Strike 2 platformil peetud suurturniiril. Üpris võrdväärseteks peetakse ka Team Vitality võimalusi, kes võitis enne IEM Katowicet järjest kolm S-kategooria turniiri. Kõige ohtlikumaks peetakse Majori eel Team Spiritit, kes eesotsas staarmängija Danil „donk“ Kryshkovetsiga näitas Katowice turniiril ülimalt domineerivaid esitusi ning alistas FaZe’i finaalis 3:0. Kindlasti oodatakse, et viimase kuu jooksul on teised võistkonnad leidnud idanaabrite agressiivse mängustiili vastu toimivaid lahendusi.

Turniir algab neljapäeval alagrupimängudega, kus nn Šveitsi süsteemis mängivad omavahel igas mänguvoorus võrdse seisuga meeskonnad, kelle hulgast pääsevad sõelmängudesse kaheksa meeskonda, kes suudavad maksimaalset viie mängu jooksul võita kolm mängu.

Pühapäevani kestva alagrupiturniiri järel antakse mängijatele aega finaalideks ettevalmistumiseks ning areenile naastakse neljapäeval, 28. märtsil, kui Eesti aja järgi kell 18.00 algavad esimesed veerandfinaalid. Counter-Strike’i maailmameister selgitatakse 31. märtsil kell 21.00 algava „parim kolmest“ süsteemis peetava lõppfinaaliga.

Esimesed eelringi edasipääsejad on selgunud

Pühapäeval alanud eelturniiril selgusid esmaspäeva õhtul esimesed põhivõistlusele pääsejad, kelleks said võitmatuna püsinud Cloud 9 ja Heroic, kes hoiavad maailma edetabelis vastavalt üheksandat ja 11. kohta. Kumbki meeskond ei kaotanud eelvõistluse jooksul ühelgi kaardil ning on kindlasti valmis pakkuma tugevat konkurentsi juba eelnevalt kvalifitseerunud meeskondadele.

Homme selgitatakse veel kolm edasipääsejat seni kaks mängu võitnud ja ühe kaotanud meeskondade seast. Viimased edasipääsejad selguvad kolmapäeval, kui omavahel mängivad kõik meeskonnad, kes on selleks hetkeks pidanud leppima kahe võiduga.