VK Rütmika Siidisabad võitsid meistriklassis kahe Soome rühma järel kolmanda koha rekordiliste punktidega. Võimsa ja puhta soorituse tegid Siidisabade koosseisus Maria Terep, Elis Sarapuu, Karolina Kuusik, Hanna Mägi, Liisbet Sorge, Liina Sarv, Mona Maasikas, Saskia Treufeldt, Annabel Juuriste ja Emily Hermann. Treeneriteks Elsa Sinijärv, Liisel Perlin ja Alex Drew. Nende treeeneriteks on Elsa Sinijärv, Liisel Perlin ja Alex Drew.

„Lisaks medalile tunneme rõõmu ka selle üle, et suutsime saavutada nii kõrged punktid. Oleme seda juba pikka aega lootnud, et ühel hetkel astume arengus sammu edasi ja ületame 27 punkti piiri. See annab juurde enesekindlust. Kindlasti aitas sooritusele kaasa rohkearvuline Eesti publik. Nende kaasaelamine oli lihtsalt megavõimas,“ rääkis pressiteate vahendusel Siidisabade kapten Maria Terep.

VK Rütmika rühma Rebasesabad jaoks oli Soome võistlus nii kõrgel tasemel debüüdiks. Rühmas võistlesid Elisabeth Reinthal, Maris Sarapuu, Triinu Õun, Birgit Pärn, Laara Jakovlev, Jana Lavenski, Loviisa Paas. Rühma treenerid on Brigita Nõmmsalu, Monica Zirk ja Elsa Sinijärv.

„Oleme üliõnnelikud, et üheksa kuuga oleme nii kaugele jõudnud ja konkureerime juba maailmatasemel rühmadega. Trennis on kindlasti veel palju harjutada, aga rühmana usume, et saame kindlasti veel vingemaid ja võimsamaid sooritusi näidata. Tahaksime „aitäh“ öelda enda treeneritele ja peredele, kes meid väga toetavad ja innustavad,“ sõnas Rebasesabade rühma kapten Elisabeth Reinthal.

Neljanda koha sai meistriklassis VK Janika Violett, juuniorklassis VK Rütmika Rebased.

„Pronks on senise tehtud töö ja pingutuste eest meile suurim preemia, aga see oli alles hooaja esimene suurvõistlus. Siit tuleb nüüd edasi minna,“ sõnas Siidisabade rühma üks treeneritest Liisel Perlin. „Kava vajab veel täiendusi, elemendid lihvimist ja tehniliselt paremat sooritust, kui soovime ka järgnevatel võistlustel konkurentsis püsida.“

Võimlemishooaeg kulmineerub Eestis novembris Tartus toimuvate maailmameistrivõistlustega. Naiste seas pääsevad kodupubliku ette kolm Eesti parimat rühma. MM-ile pääsejad valitakse MK-etappide ja Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal.