Hooaja eel seadis suusakoondise peatreener Aivar Rehemaa sportlastele eesmärgiks möödunud aasta tulemuse ületamise. Sellega said hakkama vaid kolm Eesti suusatajat: Martin Himma ning Kaidy ja Keidy Kaasiku. Naiste konkurentsis pakkus ühe ilusa etteaste ka USA-s õppiv Mariel Merlii Pulles, kes tegi kaasa vaid kahel ookeanitagusel MK-etapil. Hooaja lõikes sõitis end MK-punktidele ehk vähemalt korra 50 parema sekka kaheksa erinevat Eesti sportlast.

Eesti murdmaasuusakoondise peatreener Aivar Rehemaa ei salga, et lõppenud hooaeg oli täielik ebaõnnestumine. Ta ei otsi kasinatele tulemustele vabandusi, kuid tõdes, et hooaja alguses terve meeskonna koroonasse nakatumine jättis oma jälje. Samuti segas toimetusi Rehemaa enda selgroovigastus, mis jättis ta pikaks ajaks koondise tegemistest kõrvale.

„Suusatamine, eriti maailma tipus, on äärmiselt konkurentsitihe spordiala. See tähendab, et kõik asjad peavad paigas olema. Alatest detsembrist läks kõik nihu ja seda kuni lõpuni välja. Võin tinglikult öelda, et koroona jättis poistele erinevaid märke, kuid me ei tea iial, mis vastupidise stsenaariumi korral saanud oleks,“ analüüsis Rehemaa.