Suure mäe hüppevõistlusel teenisid austerlased kolmikjuhtimise. Päeva pikima õhulennu eest hoolitses Stefan Rettenegger (141,0 m; 141,1 p), kes edestab suusasõidu eel Johannes Lamparteri viie ning Franz-Josef Rehrli 36 sekundiga.

Ilves teenis 134,5-meetrise hüppe eest 130,8 punkti ja rajale läks ta Rettenegerist 37 sekundit hiljem. Viiendana sai lähte jaapanlane Ryota Yamamoto (+0.52) ning kuuendana Thomas Rettenegger (+0.58).

Etapivõidu jagasid omavahel Rettenegger ja Lamparter, kes kuni viimase kilomeetrini koos sõitsid. Siis tegi Lamparter otsustava spurdi ja võttis 9,2-sekundilise eduga esikoha. Ilves sõitis kolm esimest ringi koos Rehrliga. Viimasel ringil püüdis jälitajate punt duo kinni. Lõpusirgel näitas parimat hoogu just Ilves, kes edestas 0,2 sekundiga Johannes Rydzeki ja 0,8 sekundiga Jens Luraas Oftebro’d. Kuuenda koha pälvis soomlane Ilkka Herola.

MK-sarja üldvõidu kindlustanud norralane Jarl Magnus Riiber (1870 p) kodusel Trondheimi etapil ei osalenud, sest tegi eelmisel nädalavahetusel Holmenkollenis põlvele liiga. Hooaja kokkuvõttes järgnesid norralasele Stefan Rettenegger (1440 p), Lamparter (1356 p), Graabak (1350 p) ja Ilves (1127 p). Eestlane jõudis tänavu viis korda poodiumile, karjääri jooksul on ta nüüd MK-sarjas astunud pjedestaalile 11 korda. Sellega kordas ta täna Allar Levandi tippmarki.

Otseblogi: