Viimsi lõpetas võõral väljakul Lipepaja vastu 12-mängulise kaotusteseeria, olles vastasest parem 79:73. Enne tänast pärines klubi viimane võit Eesti-Läti liigas möödunud aasta 10. detsembrist, kui kodusaalis alistati Valmiera.

Võitjate eest tegi suurepärase mängu Stefan Vaaks, kes panustas leivaisa võitu 27 punkti ja viie lauapalliga. Oliver Suurorg toetas teda 17 silmaga. Liepaja resultatiivseim oli Kristaps Kilps, kes viskas 20 punkti.

Viimsi kindlustas hooaja kuuenda võiduga sisuliselt Eesti meistrivõistluste play-off´i seitsmenda asetuse. Selleks, et Tallinna Kalev neist mööduks, peab pealinna klubi võitma kõik järelejäänud kolm kohtumist ning lootma, et Viimsi ühetegi võitu ise juurde ei nopi.

Põhiturniiri neljandat kohta jahtinud Tartu Ülikooli lootused kustusid, kui võõral väljakul tunnistati esimest aastat liigas mängiva Riia Zelli 59:56 paremust. Seejuures kaotas Tartu Läti klubile avapoolaja koguni 18 punktiga, kuid teises vaatuses tehti vägev tagasitulek ning parimal juhul vähendati vahe minimaalseks.

Zelli resultatiivseim oli Ricards Vanags, kes viskas 14 punkti. Tartu parim oli 13 silmaga ukrainlane Anatoliy Shundel.

Väärtusliku võidu teenis ka TalTech/Optibet, alistades kindlalt 86:60 Läti Ülikooli. TalTechi poolelt säras Patrik Saal, kes viskas 18 punkti ja noppis seitse lauda. Oliver Metsalu toetas teda 17 ning Gregor Kuuba ja Ran Andre Pehka 11 silmaga.

Võiduga tõusti Pärnu Sadamaga liigatabelis ühele pulgale. Mõlemal klubil on kirjas nii 14 võidu kui kaotust. Tõsi, omavahelistes mängudes on eelis pärnakatel ehk kaheksandana play-off´i pääsemiseks peab TalTech teenima konkurendist ühe võidu enam.