Venemaa suusatajad eemaldati rahvusvahelistelt võistlustelt 2022. aasta kevadel, kui Venemaa alustas agressioonisõda Ukraina vastu.

Dagbladeti andmetel üritab spordiminister Matõtsin nüüd leida võimalust Venemaa sportlaste naasmiseks. Viimati tegi ta norralastele ettepaneku kohtumiseks Venemaa suusajuhtidega.

Norra ei suhtunud Matõtsini pöördumisse soojalt ning venelaste Rsporti teatel on sama kriitiline ka Välbe.

„See ettepanek oli täiesti mitteametlik. Kõik saavad hetkeolukorrast aru. Pealegi on asi ka rahas. Kust me leiame raha norrakate kutsumiseks? Ja kas keegi üldse tuleks?“ sõnas Välbe.

Norra suusaliidu peasekretär Arne Baumann ütles Dagbladetile, et neil pole mingit kavatsust venelaste ettepanekut vastu võtta.

„Norra suusaliidul on Venemaa sportlaste osas sama positsioon kui muul suusamaailmal. Venemaa sportlastega meie sportlased ei võistle,“ kinnitas Baumann. Tema sõnul pole seetõttu ka millegi üle läbi rääkida.

Matõtsin tuli sel kolmapäeval välja veel ühe avaldusega, kui teatas, et et Venemaa ei peaks tänavusi Pariisi olümpiamänge boikoteerima juhul, kui neil lubatakse osaleda vaid neutraalsete sportlastena.

„Me ei tohiks seda võimalust tagasi lükata, end kõrvale jätta ega olümpiat boikoteerida. Võimaluse piires peaksime säilitama võimaluse dialoogiks ja võistlustel osalemiseks,“ sõnas spordiminister.

Jaga
Kommentaarid