Tattar läbis reedese võistluspäeva 61 viske ja tulemusega 5 alla par’i, teda edestasid vaid ameeriklanna Kat Mertsch (-7) ja soomlanna Henna Blomroos (-6). Kusjuures 15. raja järel jagas Tattar veel esikohta, kuid seejärel enam birdie’sid ei lisandunud, mis langetas ta kolmandaks.

Eestlannadest teevad Austinis kaasa veel Kaire Tekku ja Maria Liivamägi, kes lõpetasid avapäeva vastavalt 14. (0) ja 45. kohal (+11).

Hoolimata kolmandast kohast jäi Tattar esimese ringiga rahule ning oli õnnelik, et kardetud äikesetorm kohale ei jõudnud. „Valmistusin äikeseks ja tormiks, aga olud olid tegelikult palju paremad. Samas tuul oli muidugi tugev ja võrreldes harjutusringiga puhus ka teises suunas,“ selgitas eestlanna korraldajatele antud intervjuus.

Kaheksandal rajal patustas maailma esinumber küll topelt-bogey’ga, kuid kuna metsas eksisid ka mitmed tema konkurendid, siis vahe liiga suureks ei kärisenud.

„Kindlasti on soovitatav alguses rohkem birdie’sid koguda, et hiljem puude vahel pisut mänguruumi oleks. Võibolla on asi lihtsalt selles, et me pole veel hooaja alguses harjunud metsas mängima, aga fairway’d olid tõesti väga kitsad. Ütlesin endale, et võta rahulikult ja ära muretse,“ lisas Tattar.