Komisjon kohtus sel nädalal mitme uisutaja ja lapsevanemaga, kirjutab ERR Sport. Küsimusele, kellega on komisjon rääkinud ja kas kedagi plaanitakse veel üle kuulata, vastas uisuliidu president Maire Arm: "Komisjoni töö huvides ei pea me võimalikuks poolelioleva menetluse kohta anda täiendavaid kommentaare ega osaleda meedia aruteludes."

Arm jättis vastamata küsimustele, kas komisjoni kaasati ka väliseksperte ja millised on komisjoni järgmised sammud.

Veebruaris avaldas ERR, et mitmed endised õpilased ja lapsevanemad süüdistavad tuntud iluuisutreener Anna Levandit vaimses ja füüsilises väärkohtlemises.

Uisuliidu moodustatud komisjoni kuuluvad alaliidu president Maire Arm, asepresident Vadim Belobrovtsev (asepresident), juhatuse liige ja rahvusvahelise kategooria kohtunik Ere Lusti ning peasekretär Jana Kuura.

Mitu inimest kirjutas ERR-ile, et Armi tütar Emili, kes on tegelenud uisuliidu sotsiaalmeediaga, käis uisuklubides Anna Levandi toetuseks allkirju kogumas.

„Huvide konflikti ei ole ka Emili puhul, sest ta ei ole uisuliiduga kirjeldatud viisil seotud,“ vastas Arm.

Riigikogu liige Vadim Belobrovtsev ütles eelmise nädala alguses Delfile, et asjasse puutuvate inimestega hakkavad kohtumised pihta sel nädalal.

„Hakkame kohtuma inimestega, kes ühel või teisel moel asjasse on segatud. Arvan, et alustame nende kohtumistega järgmisel nädalal. Siis vaatame edasi, kuidas kõik läheb. Plaan, kuidas me asjaga edasi liigume, millised on enam-vähem järgmised sammud, on koostamisel ja kinnitamisel,“ sõnas ta.

Uurimise lõpptähtaja kohta ütles Belobrovtsev: „Seda ei oska öelda. On raske ennustada, kui kaua kõik protseduurid ja kohtumised aega võtavad. Kindlasti ei taha keegi, et asi veniks. Soov oleks nii kiiresti kui võimalik asi ära lahendada. See oleks kõikide huvides.“