„Täna tegid minu mängijad väga-väga head tööd,“ kiitis matši järel Baskonia peatreener Duško Ivanović hoolealuseid. „Rünnakul olid mängijad kannatlikud ja liigutasid palli, millega nad said väga palju vabasid viskekohti. Kaitses tegime küll vigu, aga suures plaanis olime väga agressiivsed ja head.“

Baskonia pääses Kotsari kahe korvi järel koduväljakul kohtumist 4:2 juhtima ning nad võitsid tasavägiselt kulgenud avaveerandi 19:18. Teise neljandiku alguses jäi Baskonia ühe punktiga kaotusseisu, ent Markus Howardi ja Chima Moneke vedamisel tegid võõrustajad kolme minutiga 12:0 vahespurdi ning kahe poolaja vahelisele mõttepausile läks Baskimaa pealinna sats soliidses 48:34 eduseisus.

Platsil käis kolm eestlast

Euroliigas 12. kohal olev Milano tuli riietusruumist välja hoopis teise moega ning nad alustasid Shabazz Napier’i õnnestumiste toel teist poolaega 8:0 spurdiga. Kuid Howardi õnnestumised äratasid kodumeeskonna taas üles ning otsustava veerandi eel oli Baskonial neljapäeva suurim 69:55 eduseis.

Seda edu Hispaania sats maha ei mänginud ning Baskonia võttis hooaja 16 võidu skooriga 88:73. Kodumeeskonna parimatena viskasid Howard 26, Moneke 19 ja Vanja Marinković 13 punkti, Milano edukaim oli Nikola Mirotić 21-ga. „Võidu võti oli kaitse,“ rääkis matši järel Moneke. „Alustasime mängu hästi, mis pole sel hooajal kuigi tavaline. Lisaks suutsin vahetusest sekkununa tuua mängu murrangu. Abiks oli ka Euroliiga parim kodupublik.“

Rünnakul vägevaid katteid ladunud ning kaitses mehiselt rassinud 27-aastase Kotsari arvele jäi kuus punkti (visked väljakult 3/5 ja vabaviskejoonelt 0/1), kolm ründelauda ja kaks blokki. Sealjuures matši nii-öelda maagiliseks hetkeks valiti Kotsari sooritus, kui ta blokeeris kogenud Kyle Hinesi viske.

Kui vilemees Rain Peerandi rassis väljakul 40 ja Kotsar 21 minutit, siis Baskonia juhendaja Ivanović lubas Sander Raieste suures eduseisus põllule viimaseks 67 sekundiks, mille vältel 24-aastane äär tegi ühe vea.

Fenerbahçe tabas 24 kaugviset

Euroliigas pääsevad kuus esimest otse kohamängudele, ülejäänud kaks pääset mängivad omavahel välja kohtadel seitse kuni kümme lõpetavad meeskonnad. 29 matšist 16 võitnud Baskonia on kaheksandal tabelireal, kuuendal positsioonil olev meeskond on neist kahe võidu kaugusel. Järgmise nädala teisipäeval võtab Baskonia võõrsil mõõtu Belgradi Partizanilt ja neljapäeval Kaunase Žalgiriselt.

Neljapäevaste mängude pärl oli legendaarne Kreeka derbi, kus Pireuse Olympiakós alistas 19 punkti kogunud Moses Wrighti vedamisel 71:65 Ateena Panathinaikose. Kuid selle matši varjutas vägeva viskekontserdi püsti pannud Istanbuli Fenerbahçe.

Türgi klubi mängijad tabasid neljapäeval Euroliiga rekordit tähistavad 24 kaugviset, mille abil nad seljatasid 118:88 Valencia. Eelnevalt hoidis toda tippmarki enda käes teine Istanbuli sats Anadolu Efes, kes 2022. aastal kostitas Tel Avivi Maccabit 22 kolmesega. Tyler Dorsey sopsas neljapäeval üheksast võetud kaugviskest kaheksa ning Scottie Wilbekin kümnest kuus. Ameeriklased kogusid vastavalt 29 ja 20 punkti.