Trieste korvpalliklubi, mille enamusosalus kuulub USA grupeeringule, sihib tänavu esiliigast pääsu Serie A-sse. Seni pole siiski hooaeg kulgenud soovitult, sest meeskond on Serie A2 rosso ehk esiliiga punases grupis tosina meeskonna seas viiendal kohal. Saapamaa korvpallimeedia sõnul otsib meeskond hooaja otsustavaks faasiks turult aktiivselt Itaalia mängijapassiga mehi.

Kuulujuttude järgi oli nende esimene valik bosnialane Amar Alibegovic, aga tema praeguse Türgi klubiga ei saadud üleminekutingimustes kokkuleppele. Portaali Pianetabasketi sõnul on suurte sihtidega Trieste pilgud pööranud Serie A klubides mängivate meeste suunas, kelle seas on Brindisi mängijad Eric Lombardi ja Joonas Riismaa ning Dinamo Sassari äär Kaspar Treier.

Mõlemad eestlased on Itaalia koduklubides langenud rotatsiooni lõppu, sest alates jaanuari lõpust on Treier teeninud viies mängus 16 ja Riismaa 26 mänguminutit. Liiatigi on asi langustrendis, sest eelmisel nädalavahetusel said mõlemad mehed platsile mõnekümneks sekundiks, mille vältel nad statistikasse midagi kirja ei saanud. Selles plaanis oleks mängijatele hooaja lõpus suure vastutuse ja koormuse saamine hea.

Mure olevat aga selles, et kummagi klubi seis pole kiita, sest 22 vooru järel on Brindisi viie võiduga Serie A punane latern ning Sassari kümne võiduga kümnes. Portaal vihjas, et ühe eestlase võimalik üleminek olenebki klubi järgmiste mängude tulemustest.