Avaldame kirja täismahus:

„Eesti, Läti ja Leedu rahvuslikud olümpiakomiteed ning meie spordikogukond on juba kaks aastat Ukraina territooriumil kestnud sõjast vapustatud.

Oleme jätkuvalt rahulolematud Rahvusvahelise Olümpiakomitee täitevkomitee otsusega lubada Venemaa ja Valgevene passiga individuaalsete neutraalsete sportlaste võistlemine 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel.

Seisame kindlalt Balti riikide rahvuslike olümpiakomiteede varasemate seisukohtade eest ja oleme veendunud, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei tohi mingil juhul osaleda Pariisi 2024. aasta olümpiamängude avatseremoonial.

Läti Olümpiakomitee, Jānis Buks

Leedu Olümpiakomitee, Daina Gudzinevičiūtė“

Eesti olümpiakomitee kommunikatsioonijuht Merili Luuk selgitas Delfi Spordile, et avalduse ajendiks on 19. märtsil toimuv ROK-i täitevkomitee kogunemine. Nimelt võetakse seal Venemaa ja Valgevene sportlaste lubamine avatseremooniale arutluse alla.

ROK-i esindaja lisas Reutersile, et Venemaaga seotud küsimusi arutatakse igal täitevkomitee istumisel, aga avatseremoonia osas 19. märtsil veel otsust ei teha.

Järgmisel nädalal toimub Eestis Balti riikide olümpiakomiteede juhtide ühiskohtumine. Viimati kohtusid Eesti, Läti ja Leedu esindajad septembris Leedus.