Varssavis toimuva kohtumise võitja läheb 26. märtsil vastamisi kas Soome või Walesiga. Kes miniturniiri finaali võidab, pääseb suvisele Saksamaal toimuvale EM-ile.

Poola väljaanne Super Express tegi intervjuu kohaliku legendi Jacek Gmochiga (85), kelle sõnul ei tohiks poolakad vastaseid alahinnata. Gmoch on endine Poola koondislane, kes aastatel 1976-1978 kodumaa vutikoondist tüüris. Aastatel 1971-1974 oli ta koondise abitreener. Selle aja jooksul krooniti Poola olümpiavõitjaks (1972) ja võitis MM-pronksi (1974).

„Ühtegi lihtsast vastast pole. Palun ärge pidage Eestit või Walesi peksupoisiks, sest sellist asja pole enam. See ajastu on läbi,“ rääkis Gmoch. „Jalgpall ja edu on kõigile kättesaadav, isegi tarkadele San Marino inimestele.“

Poola koondise praegune peatreener on Michal Probierz, kes võttis portugallaselt Fernando Santoselt ohjad üle mullu septembris. Probierzi käe all võitis Poola EM-valiksarjas 2:0 Fääri saari, aga leppis 1:1 viiki nii Moldova kui Tšehhiga. Viimati mängis Poola novembris, kui sõprusmängus alistati 2:0 Läti.

Kuna Poola jaoks EM-valiksari ebaõnnestus (E-alagrupis saadi Albaania ja Tšehhi järel kolmas koht), on Probierz senistes mängus koosseisus ka omajagu vangerdusi teinud. „Probierzi kohta ütlen nii palju, et kas see meeldib teistele või mitte, aga ta tegi uuenduskuuri, mis oli vajalik,“ kommenteeris Gmoch. „Osad mehed on vananemas. Mõni peaks mängima näidismatšides Saudi Araabias või USA-s, kuigi ka seal on tase tõusnud.“

Eesti lõpetas F-alagrupi viimasel kohal ühe punktiga. Alagrupi võitis Belgia (20 p), kellel järgnesid Austria (19 p), Rootsi (10 p) ja Aserbaidžaan (7 p). Eesti pääses EM-i play-off’i tänu 2022. aasta Rahvuste liiga D-divisjoni võidule.

Eesti ja Poola kohtumine algab 21. märtsil Varssavis Narodowy staadionil kell 21.45.