Detsembris vasaku jala pindluu murdud Niina Petrõkina jalg pole veel täielikult taastunud ja seetõttu ta eelseisvaks MM-iks punktide või koha prognoosi tegema ei hakanud.

„Muidugi minu peamine eesmärk on sõita mitte halvemini kui eelmine aasta, vaid isegi paremini. Kuid peab vaatama realistlikult nendele asjadele otsa, ma ikkagi kaotasin kaks kuud oma ettevalmistusest,“ ütles Petrõkina ERR-ile.

Palju kavade läbisõite või vasakult jalalt hüppeid trennis Petrõkina teha ei saa, sest siis hakkab jalg valutama. Treener Svetlana Varnavskaja tõdes, et ei oota Petrõkinalt vigastuse tõttu suuri tulemusi.

„Võin öelda, et Niina on päris heas vormis, aga ikkagi jalg valutab ja üht hüpet me ei saa teha siiamaani. Muutsime kavades elemente ja nende järjekorda. Hooaja alguses olid plaanid muidugi ikkagi absoluutselt teistsugused, kuid teeme nüüd seda, mida saame. Niina on motiveeritud ja tahab näidata oma hetke parimat,“ sõnas treener.

Naiste üksiksõidus esindab Eestit lisaks Petrõkinale ka Nataly Langerbaur. Meeste seas võistleb Aleksandr Selevko ja lisaks on stardis jäätantsupaar Solene Mazingue/Marko Jevgeni Gaidajenko.