Atletico alistas kaheksandikfinaali kordusmängus Milano Interi penaltiseeria järel 3:2, Borussia mängis üle PSV Eindhoveni kahe mängu kokkuvõttes 3:1.

Avamängu kodus 1:0 võitnud Inter jäi korduskohtumise alguses Atletico surve alla, kuid suutis kaitses ära seista ja avas hoopis ise mänguskoori. Esimene värav sündis 32. minutil, kui kontrarünnakul saatis palli võrku Federico Dimarco.

Vaid kaks minutit hiljem realiseeris Atletico ründaja Antoine Griezmann värava eest suurepärase võimaluse ja tõi tabloole 1:1 viigi.

Atletico oli üritavamaks pooleks ka ülejäänud kohtumise jooksul ning 87. minutil kandis nende surve lõpuks vilja, kui vahetusest sekkunud Memphis Depay lõi karistusalas teenitult hispaanlaste 2:1 juhtvärava. Milano poolel jättis enne seda hiilgava võimaluse kasutamata Marcus Thuram, kes oli väravavahiga silmitsi pääsenud.

Normaalaja viimasel üleminutil oli Rodrigo Riquelmel kontrarünnakul hiilgav võimalus mängu saatus lõplikult otsustada, kuid ta oskas Griezmanni hea eeltöö järel palli penaltipunkti juurest üle värava lüüa.

2:1 tulemus tähendas, et ees ootas lisaaeg. Mõlemapoolsete võimalustega mängus rohkem väravaid ei löödud ja edasipääseja selgitas 11 meetri karistuslöökide seeria. Seal oli edukam Atletico tulemusega 3:2. Jan Oblak tõrjus kaks penaltit (Alexis Sanchez ja Davy Klaassen) ning otsustaval löögil saatis Lautaro Martinez palli üle värava.

Borussia kukutas PSV Eindhoveni

Dortmundi Borussia, kes oli avamängus Hollandis teeninud PSV Eindhoveni vastu 1:1 viigi, asus kodupubliku ees juhtima juba kolmandal minutil, kui skoori avas inglane Jadon Sancho.

Hollandlased andsid ülejäänud matši jooksul Borussiale vägeva lahingu ja lõid ridamisi ohtlikke olukordi, ent päästvat viigiväravat neil lüüa ei õnnestunud. 77. minutil jõudis väravani hoopis Borussia mees Niclas Füllkrug, kuid see tabamus tühistati napi suluseisu tõttu.

Dortmund lõpetas Eindhoveni lootused viiendal üleminutil, kui Marco Reus tegi lõppseisuks 2:0, mis viis nad nelja parema hulka üldseisuga 3:1.

Lisaks Atleticole ja Dortmundile pääsesid kaheksa parema hulka hispaanlaste Madridi Real ja FC Barcelona, Inglismaa klubid Manchester City ja Londoni Arsenal, Saksamaa gigant Müncheni Bayern ja prantslaste PSG.

Meistrite liiga veerandfinaalpaaride loosimine toimub reedel.

Meistrite liiga kaheksandikfinaalid

13. veebruaril ja 6. märtsil:

FC Copenhagen (Taani) – Manchester City (Inglismaa) 1:3, 1:3

RB Leipzig (Saksamaa) – Madridi Real (Hispaania) 0:1, 1:1

14. veebruaril ja 5. märtsil:

PSG (Prantsusmaa) - Real Sociedad (Hispaania) 2:0, 2:1

Rooma Lazio (Itaalia) – Müncheni Bayern (Saksamaa) 1:0, 0:3

20. veebruaril ja 13. märtsil:

Milano Inter (Itaalia) – Madridi Atletico (Hispaania) 1:0, 1:2, penaltid 2:3

PSV Eindhoven (Holland) – Dortmundi Borussia (Saksamaa) 1:1, 0:2

21. veebruaril ja 12. märtsil:

FC Porto (Portugal) – Londoni Arsenal (Inglismaa) 1:0, 0:1, penaltid 2:4

Napoli (Itaalia) – FC Barcelona (Hispaania) 1:1, 1:3