Süüdistused on saanud Nikolai Lõsanov, Anton Sereda, Anton Lyubeev, Andrei Lomov, Artur Sereda, Anton Pomazan ja Anatoli Lõsanov. Kõik nad olid kolmapäeva hommikul Harju maakohtus ka kohal.

Süüdistus hõlmab kolme Eestis toimunud esiliiga B mängu ning kahte Lätis toimunud mängu, millele panustati bet365 ja seni täpselt tuvastamata kihlveokeskkonnas. Süüdistuse kohaselt teenisid süüdistatavad aprillis toimunud kahe kokkuleppemänguga vähemalt 17 000 eurot kriminaalset tulu, kirjutas Eesti Päevaleht eelmise aasta septembris.

Riigiprokurör Vahur Verte süüdistab Lõsanovit ja Anton Seredat selles, et nad organiseerisid kokkuleppemängudele spetsialiseerunud kuritegeliku grupi ning kaasasid sellesse inimesed, kes oleksid valmis nende valitud viiel jalgpallimängul, mis toimusid tunamullu aprillis ja mais, kokkulepitud tulemusele mängima.

Koos Sereda ja Lõsanoviga on süüdistuse saanud veel eelmise aasta septembris kolmandas [tugevuselt viiendas] liigas pallinud Anton Lyubeev. Süüdistuse said ka Lomov, Lomov, Pomazan ja Lõsanov.

Kolmapäevane esimene kohtuistung lükati edasi Lyubeevit kaitsva advokaat Urmas Simoni haigestumise tõttu. Teised kaitsjad ja riigiprokurör Vahur Verte leidsid, et lihtsam on märtsikuised kohtuistungid lükata edasi, kui süüdistatavale uus kaitsja leida.

Kohtukaasus jätkub 3. aprillil.