Laupäevase naiste 50 km klassikamaratoni võitis rootslanna Frida Karlsson. Viimasena ehk 37ndana jõudis finišisse kanadalanna Sonjaa Schmidt, kes kaotas Karlssonile ligi 23 minutit.

Selleks ajaks, kui kanadalanna staadionile tagasi jõudis, olid korraldajad hakanud juba erinevaid reklaame maha võtma. Nii ei saanud Schmidt sõitu korralikult lõpetada, vaid pidi sõitma läbi reklaami alt, mille rajal viibinud korraldajad tema jaoks kõrgemale tõstsid.

Korraldajate agar tegutsemine tekitas Holmenkollenis omajagu kõneainet. „See oli arusaamatus, seda poleks pidanud juhtuma,“ kommenteeris Dagbladetile rahvusvahelise suusaliidu (FIS) meediaesindaja Synne Dyrhaug. „Ta väärib vabandust. Ta on tubli naine, kes pidas võistluse lõpuni vastu.“

„See on skandaal, sest reklaamid võeti maha enne, kui ta finišisse jõudis,“ kommenteeris austerlane Mika Vermeulen. „Kõik, kes sõidu lõpetavad, väärivad tunnustust.“

Naiste seas võidutsenud Karlsson ei mõistnud samuti juhtunut. „See ei ole normaalne. Lisaks on kurb, et pealtvaatajad olid juba lahkumas. Mina oleksin vihane olnud,“ märkis rootslanna.

21-aastane Schmidt krooniti veebruari alguses Sloveenias Planicas toimunud U23 MM-il sprindi maailmameistriks.