Kohtumise avaveerandil vahetati vaheldumise eduseisu ning esimesele pausile mindi kodumeeskonna 19:18 juhtimisel. Teisel veerandajal haaras Tartu juhtohjad. Kui parimal juhul suudeti eduseis kasvatada 7-punktiliseks, siis poolajapausi eel juhtis kodumeeskond vaid 41:39.

Teine poolaeg algas sarnaselt esimesele punkt-punkti heitluses. Neljandiku viimastel minutitel said paremini mängu jooksma aga tartlased ning viimasele veerandajale mindi vastu 64:57 eduseisus.

Otsustaval veerandajal suutis kodumeeskond mitmel korral kasvatada eduseisu 10-punktiliseks, kuid lõpusireeni kõlades oli vahe jätkuvalt seitse silma. Nõnda läheb Tartu 26. märtsil toimuvale kordusmängule vastu 83:76 eduseisus.

Tartu klubi resultatiivseim oli lätlane Rinalds Malmanis, kes panustas võitu 21 punkti ja kaheksa lauapalliga. Rain Veideman toetas teda 15 silmaga. Voluntari parimaks tõusis Trevon Allen, kelle saldosse kogunes 24 punkti ja kaheksa lauapalli.

Enne Mängu:

Tartu Ülikool lõpetas põhihooaja kaheksaliikmelises A-alagrupis kolmandal kohal nelja võidu ja kolme kaotusega. Alagrupi võitis Leedu klubi Juventus (6-1), kellele järgnesid taanlaste Bakken Bears (5-2), Tartu Ülikool (4-3) ja Suurbritannia tiim Bristol Flyers (4-3).

Voluntari sai B-grupis kuue võidu ja ühe kaotusega teise koha. Sama saldoga võitis alagrupi Šiauliai meeskond, lisaks pääsesid alagrupist edasi Newcastle Eagles (5-2) ja Liege Basket Royal (4-3). Alagruppi kuulus ka Keila Coolbet, kes sai kahe võidu ja viie kaotusega kuuenda koha.

Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Naritsa sõnul ootab ees huvitav vastasseis. „Voluntaris on viis välismaalast ja kogenud rumeenlased, keda juhendab tuntud Läti treener Ainars Bagatskis. ENBLis ei ole välismaalaste piirangut ja nii kasutavad nad selles liigas ameeriklasi koduliigast rohkem,“ sõnas Narits. „Rumeenia karika veerandfinaalis hakkasid Eurocupi meeskonnale Cluj Napoca kõvasti vastu – juhtisid enamiku mängust, aga lõpuks kaotasid siiski paari punktiga. Ja see, et nad ENBLis tulid oma alagrupis teiseks, näitab, et tegemist on korralikult kokku pandud satsiga. Kui me suudame oma rünnakut kannatlikult mängida, siis peaks meil olema võimalik kodus neid võita ja seeria teiseks mänguks hea positsioon saada. Loodame, et meid tuleb kodusaalis palju korvpallisõpru toetama ja lätlastest peatreenerite mõõduvõtule kaasa elama.“

Tartul on rivis kõik põhijõud, kui välja arvata põlveoperatsioonist taastuv Aaron Menzies.