Bearman võistleb teist aastat vormel 2 sarjas Prema ridades. Jeddah’ ringrajal võitis ta F2 kvalifikatsiooni, aga rohkem ta Prema masinasse ei istunudki.

Kuna Sainz pidi minema lõikusele, asendas hispaanlast reede hommikul kolmandal vabatreeningul juba Bearman. Bearman tegi eelmisel aastal kaasa kahel vabatreeningul Haasi tiimis, aga sellega tema senised sõidud F1 võistlusnädalavahetusel ka piirdunud olid. Kvalifikatsioonis sõitis noormees välja 11. aja, laupäevases võidusõidus kerkis ta lõpuks seitsmendaks.

Bearman sai eduka debüüdi eest omajagu kiita ning mõistagi oli üheks jutuaineks, mida lähitulevik britile tuua võiks. Chelmsfordist pärit talent on nii Ferrari kui Haasi F1 tiimide reservsõitja. Bearmanile võiks teoorias näiteks 2025. aastaks võimalus avaneda just läbi Haasi, kes teatavasti samuti Ferrari jõuallikat kasutab.

Hooaja eel Haasi tiimi pealikuks edutatud Ayao Komatsu jäi Bearmani esitusega väga rahule. „Jeddah’ ringraja pole sugugi kerge koht, kuhu kolmandast vabatreeningust hüpata. Olen tema üle väga õnnelik ja ta tegutses muljetavaldavalt,“ rääkis Komatsu portaalile Motorsport.

Komatsu sõnul vääriks Bearman järgmiseks aastaks F1-s täiskohta, kuid rõhutas, et Haasi pääsemine pole sugugi kindel. USA tiimis võistlevad tänavu kogenud sõitjad Nico Hülkenberg ja Kevin Magnussen.

Hülkenberg lõpetas Saudi Araabia GP kümnendal kohal, mis tõi ühe punkti ka tiimile. See tõstis Haasi meeskondlikus arvestuses hoobilt kuuendaks, sest punktiarve on veel avamata Williamsil, Sauberil, RB-l (vana nimega AlphaTauri) ja Alpine’il.

Kuula ka värsket „Ringiga ees“ saadet, kus said kiita nii Bearman kui Haasi mehed:

1x
00:00

Hülkenbergi tulemuses mängis suurt rolli tiimikaaslane Magnussen, kelle enda võimalused kadusid kiirelt kahe 10-sekundilise ajatrahviga. Lõpuks 12. koha saanud taanlane hoidis pikalt enda selja taga konkurente, mis aitaski Hülkenbergil punktikoha ära hoida.

„Kui jätame karistuse kõrvale, sõitis Kevin fantastiliselt. Nico tõi samuti tulemuse koju. Kuidas saan praegu öelda, et Bearman on kindlasti meie sõitja järgmisel aastal?“ jutustas Komatsu. „Tänase (laupäevase - K.R.) esituse põhjal jätkaksime ikka Nico ja Keviniga.“

„Loomulikult nägime nii Mehhikos kui Abu Dhabis, et temas on midagi erilist,“ kiitis jaapanlane Bearmani esitusi mullusel kahel vabatreeningul. „Küsimus pole ainult kiiruses. Ta on täispakett, kes mõistab hästi oma ülesandeid ning tuleb nendega toime. Ta suudab sõidu ajal eelmist ringi analüüsida ja järgmiseks juba väikseid parandusi teha.“

F1 ja F2 hooajad jätkuvad 23. - 24. märtsini Austraalias. Tõenäoliselt on selleks ajaks Carlos Sainz tagasi Ferraris ja Bearman jätkab vormel 2 sarjas võistlemist.