Sportlaste katkestamise põhjuseks ei olnud massikukkumine ega keerulised ilmastikutingimused, vaid Hispaania dopinguametnike ootamatu saabumine võistlusele.

Hispaania väljaande ASi teatel kirjutas võistluse kaheksandana lõpetanud Alvaro Marza sotsiaalmeedias, kuidas Hispaania antidopingukomisjoni (CELAD) testijate kohalolek peletas sportlased eemale. Osa jalgrattureid ei läinud üldse starti, osad jätsid sõidu pooleli.

„Antidopingukontroll Villenas = rehvide purunemised ja katkestamised. See ei ole matemaatiline valem, see on puhas reaalsus. Vaatame, kas mingeid meetmeid ka tarvitusele võetakse, sest see on kuradi nali. Muide, mina läbisin dopingukontrolli!“ kirjutas Marza.

Üks anonüümseks jääda soovinud rattur ütles võistluse järel väljaandele Ciclo21, et „me ju kõik teame, kes kasutavad dopingut ja kes ei kasuta.“

Juhtunule reageerisid ka võistluse korraldajad, kes avaldasid pressiteate.

„Korraldajad on pühendunud puhtale rattasõidule. Meil on võistlus, mis seisab puhta ja ausa konkurentsi eest. Soovime osalejatele ja fännidele edastada selge sõnumi: dopingul pole meie spordialal kohta. Toetame jalgrattureid, kes võistlevad ausalt ja soovivad kaitsta spordiala ausust,“ seisis korraldajate avalduses.

Hispaania meedia teatel suudavad tavaliselt 85 km pikkuse Interclub Vinalopó võistluse lõpetada vähemalt pooled osalejatest. Stardis on korraga nii juuniorid, elukutselised kui amatöörid. Seekord oli lõpetajaid aga vähem kui kolmandik.

Võistluse võitis Andrea Ripolli, kes edestas lõpuspurdiga Jose Manuel Diazit.