Sarnaselt laupäevale, mil Ilves piirdus hüppevoorus 12. tulemusega, olid Holmenkolleni suurel mäel olud ka pühapäeval väga keerulised. Ilves tegi pühapäeval muutlikes oludes oma nädalavahetuse parima hüppe (125 meetrit), millega läks suusarajale neljandana.

Ta kaotas liidrile Jarl Magnus Riiberile 10 kilomeetri suusasõidu eel 1.36-ga, kahe mehe vahele mahtusid veel austerlased Johannes Lamparter (+30) ja Franz-Josef Rehrl (+1.11).

Ilvesest kolm sekundit hiljem rajale läinud austerlane Thomas Rettenegger püüdis eestlase küll kinni, aga jäi õige kiirelt maha. Tagantpoolt keegi rohkem Ilvese kohta ei ohustanud. Viimase ringi eel püüdis eestlane Rehrli kätte, passis pikalt tema selja taga ja vajutas viimasel tõusunukil gaasi põhja. MK-etapi võitis suurfavoriit Riiber, kes edestas Lamparteri 1.10,6-ga.

„Eesmärk oli Rehrl võimalikult kiiresti kätte saada. Juba eile nägin, et tema murdmaavorm on hooaja algusega võrreldes kõvasti paranenud. Lisaks olid austerlastel väga head suusad,“ rääkis kolmandana lõpetanud Ilves (+2.24,0) pühapäeva pärastlõunal Delfile.