Kindla esikoha võttis Holmenkollenis juba varem MK-sarja üldvõidu kindlustanud Jarl Magnus Riiber, kellele 135-meetrine hüpe kindlustas suusasõiduks järgnevate ees enam kui minutilise edu. 10-kilomeetrise suusasõidu järel järgnesid talle austerlased Johannes Lamparter (+1.28,6) ja Stefan Rettenegger (+1.33,5), esimesena jäi poodiumilt välja norralane Jörgen Graabak (+2.01,7).

Ilves sai Holmenkollbakken HS134 mäel kirja 120,5 meetri pikkuse õhulennu, mis andis 109,4 punkti ja 12. koha. Ilves tunnistas ERRile antud kommentaaris, et tal polnud õnne. „Ausalt öeldes ajab ikka närvi küll, kui teed endast olenevad asjad ära, aga saad otsa peal sellise küljetuule, hüppad õhuauku ja kukud potsti maha. Seal ei olegi rohkem midagi öelda. Ei olnud õnne. Eks nüüd tuleb täie rauaga sõita. Kui on hea päev, siis on hea punt, kus sõita,“ rääkis liidrist kaks minutit ja 13 sekundit hiljem lumele pääsenud eestlane.

Suusasõidus liikus Ilves tõusvas joones, sest poolel võistlusmaal oli eestlane kümnes ning üle finišjoone tuli ta kaheksandal kohal. Kaotust võitjale kogunes 2.34,4.

„Ees olnud punt ei jäänud kaugele, Jörgen [Graabak] sai nad kätte, aga mina ei suutnud kaasa minna. Esimeseks kaks ringi andsin endast kõik, aga sain aru, et pean korra tagasi tõmbama ja vaatama, mille peale mängida annab. Esimeste püüdmiseks oleks pidanud olema superpäev ja supersuusk,“ märkis ERR-i intervjuus Ilves, kes enda sõnul võttis olukorras välja sisuliselt maksimumi.

OtseblogI: