Jürjendal alustas matši suurepäraselt ning ta lõi vastase juba esimestel sekunditel põrandale. Avaraund kuuluski Jürjendalile, kes juhtis esimese kolme minuti järel kohtunike häältega 10:8. Üks vastuoluline hetk leidis aset avaraundi lõpus, kus lõpugong juba kõlas ning kohtunik asus mehi lahutama, kuid Rigters tabas seejärel veel valusalt Jürjendali pead.

Teises raundis aktiviseerus ka Rigters, kes ründas madalate jalalöökidega. Rigtersi ja Jürjendali duellis sai otsustavaks teise raundi keskpaik, kus Rigters ründas järjepanu jalaga ning ekspertide hinnangul jõudis hollandlane punktide osas viigini. Matši lõpetas Rigtersi poolt sooritatud üle käe paremhaak. Jürjendal jäi selles olukorras kaitsega hiljaks. Käsi jäi natuke liiga madalaks.

„Pidin üles ärkama, kuid sain töö tehtud. Ootan juba järgmist matši. Nüüd puhkan natuke ja seejärel läheb edasi,“ sõnas Rigters Jürjendali alistamise järel.

Rigters jõudis lõpuks finaali välja, kus ta läks vastamisi maailmameistri Rico Verhoeveniga. Kahe hollandlase duellis jäi peale kogenum mees. Verhoeven võitis teise raundi tehnilise nokaudiga ning pistis taskusse võitjale ette nähtud 500 000 USA dollarit.

Enne võitlusõhtut:

Jürjendal teenis GP-etapile koha 7. oktoobril, kui ta alistas Bulgaarias Burgases teise raundi nokaudiga marokolase Badr Hari.

Jürjendal läheb GP-etapi veerandfinaalis vastamisi hollandlase Levi Rigtersiga. Veidi üle kuue aasta noorem Rigters on Jürjendalist 7 cm pikem ja mõni kilo kergem. Rigters on eelkõige tehniline võitleja. Jürjendal on enda sõnul pigem kakleja, mis olevat raskekaalus eelis. Kindlasti on Jürjendali löök tugevam: ta on koguni 80% võite saavutanud nokaudiga, Rigters aga 47%.

Rigters on profina seni kaotanud ainult ühe matši. 2021. aasta 30. jaanuaril jäi ta Rotterdamis kohtunike otsusega alla marokolasele Tarik Khbabezile.

„Võitlejana on ta minu vastand. Tal on ka mõni nokaut, kuid käed tema tugevam pool ei ole. Ta ei taha väga lähidistantsilt lööke vahetada ja vaadata, kes siis peale jääb. Mina näen, et tuleb minna lähidistantsi ja teha oma töö ära,“ nimetas Jürjendal nüansi, mida soovib enda kasuks kallutada.

Rigtersi ja Jürjendali heitluse võitjat ootab poolfinaalis ees nigeerlase Tariq Osaro ja aseri Bahram Rajabzadehi duelli edukam. Soosik on Osaro, kes paikneb väljakutsujate pingereas kolmandal positsioonil. Valitsev maailmameister Rico Verhoeven asub tabeli teisel poolel.

Võitlusõhtu algab kell 19.30. Soojendusmatšidega tehakse algust kell 19.00.

Glory GP-etapi veerandfinaalid

  • Rico Verhoeven (Holland, maailmameister) – Sofian Laïdouni (Prantsusmaa, 5. väljakutsuja)

  • Levi Rigters (Holland, 2. väljakutsuja) – Uku Jürjendal (Eesti, 6. väljakutsuja)

  • Tariq Osaro (Nigeeria, 3. väljakutsuja) – Bahram Rajabzadeh (Aserbaidžaan, 7. väljakutsuja)

  • Nabil Khachab (Maroko, 8. väljakutsuja) – Benjamin Adegbuyi (Rumeenia, 9. väljakutsuja)