Sel hooajal eelnevalt 27 mängust 22 kaotanud Alba jäi võõrsil kohe rongi alla. Baskonia võitis avaveerandi 23:10, teisel neljandikul läksid nad parimal juhul juhtima 16 punktiga ning kahe poolaja vahelisele mõttepausile läksid võõrustajad 42:34 eduseisus.

Riietusruumist tulid taas edukamalt välja Baskonia mängumehed, kes kolmandal veerandil läksid lõplikult oma teed. Otsustava veerandi eel oli Hispaania sats peal 63:47 ning nad võitsid üsna ühepoolse matši 88:71.

Baskonia parimatena tõid Chima Moneke 16, Vanja Marinkovic 15 ning Codi Miller-McIntyre 14 punkti. Algviisikus alustanud Kotsar sai 20 minuti jooksul kirja üheksa punkti (visked mängust 4/5 ja vabaviskejoonelt 1/2) ja neli lauda. Vahetusest sekkunud Raieste kümne minuti vältel ühtegi viset ei võtnud, aga tema kontosse jäi üks korvisööt.

„Olen võiduga väga rahul,“ lausus kodumeeskonna mängujuht Codi Miller-McIntyre „Tegime kaitses palju vigu ja tegime palju rumalaid pallikaotusi, sealhulgas mina. Peame need asjad järgmisteks mängudeks korda saama.“

Korvpalli Euroliigas põhihooaja kuus paremat liiguvad otse kohamängudele, positsioonidel seitse kuni kümme lõpetavad klubid pääsevad play-in turniirile. Baskonia on nüüd 28 matšist võitnud 15, millega nad tõusid kaheksandale kohale. Nii tabeli kuues kui ka 11. meeskond on neist kahe võidu kaugusel, põhihooaja lõpuni on veel kuus vooru.

„Mõned perioodid oli head ja olime keskendunud, aga siin mängus oli peamine võidu kätte saamine,“ rääkis kohtumise järel Baskonia peatreener Duško Ivanović. „Kuid paljud mängijad peavad järgmistes matšides olema väga palju paremad. Meil on enne [Hispaania liiga] mängu Barcelonaga vaid üks puhkepäev. Peamine on uskumine ja võitlustahe.“