Autoralli MM-sari on muutuste tuules, sest FIA maailmanõukogu käis läinud nädalal välja mõtteid võistluste reformimiseks. Väidetavalt oli oma osa ka rallisõprade arvamuses – FIA sõnul osales küsitluses üle 11 000 fänni ning sel nädalal avalikustasid nad tulemused.

Hübriidajameid toetas vaid 23% vastanutest, samal ajal 59% meelest peaks WRC-sari liikuma nii-öelda roheliste kütuste suunas. Kuna MM-sarjas võistleb Rally1 tasemel vaid kolme autotootaja masinad, siis üsna loogiliselt soovis 97% fännidest näha tulevikus rohkem tehasetiime.

Loomulikult oli küsimuste keskmes rallinädalavahetuste pikkus. Lausa 80% fännidest soovis tulevikus näha ka pikemaid rallisid ning enamiku meelest peaks kalendris olema nii lühemaid sprindivõistlusi kui ka pikemaid kestvusrallisid. FIA kinnitas eelmisel nädalal, et nad liiguvad selle suunas.

Fännidelt uuriti ka rallide vaatamise kohta. Interneti- ja teleülekannete kvaliteediga oli rahul 53% inimestest, sealjuures vastanute sõnul võiks olla rohkem asju tasuta kättesaadavad. Arvamust avaldanud fännidest jõudis reaalselt ralliraja äärde vaid 30% inimestest - vabandustena toodi välja kulu ja vahemaa.

FIA president Mohammed Ben Sulayem määris rallifännide mokkadele mett. „WRC-fännide muljetavaldav vastukaja näitab, et selle ainulaadse motospordiala fännid on väga kirglikud. Jagatud teave on tuleviku eesmärkide ja kalendri koostamisel hindamatu väärtusega,“ lausus ta.