Kahevõistlejate MK-sarjas on kavas veel kaks Norras toimuvat etappi, kui sel nädalavahetusel võtavad sportlased mõõtu Oslos ja järgmisel Trondheimis. Reedel oli sportlastel kavas proovivoor, mille tulemused lähevad kasutusse juhul kui laupäeval või pühapäeval ilmaolude tõttu ei saa mehed mäest alla tulla.

Holmenkollbakkeni HS134 mäel näitas parimat õhulendu austerlane Thomas Rettenegger, kes teenis 130,5-meetrise hüppe eest 129,7 punkti. Koondisekaaslane Johannes Lamparter kaotas talle 3,6 ja norralane Jarl Magnus Riiber 3,9 silmaga, mis sekundites tähendab vastavalt 14- ja 16-sekundilist kaotust.

Tuulelotos halva loosipalli saanud Ilvese hüppel oli pikkust 119,5 meetrit ja eestlane teenis sellega 108,7 punkti. Kui proovivooru tulemused lähevad nädalavahetusel käiku, siis pääseb 27-aastane Ilves 10-kilomeetrisele suusadistantsile liidrist 1.24 hiljem.

Proovivooru tulemused

Kolm osavõistlust enne hooaja lõppu hoiab Ilves MK-sarjas 1022 punktiga viiendat kohta. Sel hooajal kodusel Otepää MK-etapil kaks teist kohta võtnud eestlase ees on 1150 silmaga austerlane Stefan Rettenegger ning selja taga on 981-ga teine austerlane Franz-Josef Rehrl. MK-sarja üldvõidu on juba kindlustanud Riiber, kellel on koos 1630 punkti.