Richards, kes praegu töötab meedias jalgpallieksperdina, meenutas oma olümpiakogemusi taskuhäälingus „The Rest is Football“.

35-aastane Richards mängis Londoni suveolümpiamängudel Suurbritannia koondise eest. Tema sõnul oli edu väljakul tagasihoidlik, kuid öö olümpiakülas hoopis teistsugune.

„Mina sain ikka mitu kuldmedalisti. Üks mu elu tipphetki,“ uhkustas Richards oma vallutuste üle taskuhäälingu saatejuhtide Alan Sheareri ja Gary Linekeri ees.

Briti vutikoondis pidas oma kohtumised üle riigi, kuid üks mängudest oli Londonis Wembleyl ning sellega seoses said jalgpallurid korraks olümpiakülas valitsevat võistlusõhkkonda nautida.

„Olime seal kolm ööd. Käisime harjutamas ja siis tagasi külla. Kõik kolm ööd olime üleval kella neljani hommikul,“ meenutas Richards.

Ta lisas: „See oli kõigi aegade pidu. Seal on kõik sportlased, igasugused kehad: kuulitõukajad, odaviskajad, ujujad, jalgpallurid ja korvpallurid.“

Olümpiasportlastele jagati Londonis ohtralt tasuta rasestumisvastaseid vahendeid. See avaldas Richardsile muljet.

„Olümpiakülas on tohutu tuba kondoome täis! Muidugi tahavad nad seal turvaseksi propageerida ja ma vannun käsi südamel, et olin leekides,“ säras Richards.

Karjääri järel paar kilo juurde võtnud Richards kirjeldas, et oli olümpia-aastal suurepärases vormis. „Olin natuke saledam, lihaselisem. Oli suvi ja jalutasin olümpiakülas ringi ilma särgita,“ sõnas inglane.

Inglismaa ekskoondislane esindas karjääri jooksul Manchester Cityt, Fiorentinat ja Aston Villat.