James viskas Monaco 98:80 võidumängus Belgradi Crvena Zvezda vastu 20 punkti ning möödus senisest rekordimehest Vassilis Spanoulisest, kelle arvel on 4455 silma.

Kui endine Panathinaikose ja Olympiakose legend Spanoulis vajas sellise punktisaagi kogumiseks 358 mängu, siis James jõudis rekordtähiseni 271 kohtumisega.

„Me mängime hästi, isegi halbadel aegadel hoiame kokku, liigutame palli, mängime kaitses ja see ütleb palju. See on järjekordne hüppelaud meie teekonnal ja loodetavasti suudame veelgi rohkem,“ sõnas 33-aastane James pärast mängu.

Ameeriklane tunnistab, et tal on suur au, kui teda võrreldakse legendaarse Spanoulisega.

„See on õnnistus, see on hämmastav, et meil on isegi selline võimalus, et mind mainitakse koos sellise mängijaga nagu Spanoulis. Olen lihtsalt enda üle uhke, olen lihtsalt õnnelik ja see annab palju häid emotsioone,“ märkis James pressikonverentsil.

„Meeldiv on olla Mike Jamesi treener,“ lisas Monaco treener Saša Obradovic.

Kaunase Žalgiris kaotas eile võõrsil Tel Avivi Maccabile 76:83. Teistes mängudes alistas Anadolu Efes 109:86 Müncheni Bayerni, FC Barcelona 88:78 Valencia, Fenerbahce 89:79 Madridi Reali ja Olympiakos 74:69 Bologna Virtuse.