Kuigi TalTechil oli kohtumise eel kirjas 12 ja Valmieral kuus võitu, siis matši algus oli tasavägine ning kaks ja pool minutit enne avaveerandi lõppu oli tablool 15:15 viik. Kuid siis sai Eesti klubi hoo üles, sest esimese neljandiku lõpus juhtisid nad juba 25:17 ning peagi läksid meeskondlikult hästi palli jaganud tallinlased oma teed.

Neli kaugviset tabanud ja 14 punkti toonud Patrik Saali vedamisel võitsid Alar Varraku hoolealused esimese poolaja kindlalt 53:36. Ilma vigastatud Kasper Suuroruta mänginud TalTech teisel poolajal kätte võidetud edu käest ei andnud.

Otsustavale veerandile läksid võõrustajad vastu seisult 77:63 ning nad võitsid 356 pealtvaataja ees kohtumise 99:81. TalTech näitas reedel suurepärast visketabavust, sest nad tabasid kamba peale 28-st kaugviskest täpselt pooled.

Võõrustajate särgis jooksis platsile kaheksa meest ning nad kõik viskasid vähemalt seitse punkti. Parimatena tõid Saal 19, Taavi Jurkatamm 18, Gregor Kuuba 14 ja Rasmus Andre 12, sealjuures Jurkatamm võttis lisaks maha kaheksa lauda, andis neli korvisöötu, tegi kaks vaheltlõiget ja ühe viskeblokeeringu.

27 mängust 13 võitnud TalTech hoiab Eesti-Läti liigas üheksandat kohta, viimasel play-off’i viival kohal on 14 võiduga Pärnu Sadam. Kuna omavahelistes matšides on eelis suvepealinlastel, siis peab TalTech kaheksandaks tõusmiseks koguma Pärnust ühe võidu enam. TalTech võtab põhihooajal mõõtu veel Prometeilt, Läti Ülikoolilt ja Tartu Ülikoolilt, Pärnu vastased on Ogre, Kalev/Snabb ja Prometei.