Norra koondislaste ja peatreener Alexander Stöckli vahel on valitsenud juba mõnda aega suured pinged. Sportlased saatsid alaliidule kirja, kus avaldatakse Stöckli töö suhtes rahulolematust. Detaile pole avalikkusele jagatud, aga Norra rahvusringhääling NRK kirjutas, et üks põhjus võib olla rahanappuses.

Ühtlasi pole Stöckl viimastele MK-etappidele kohale ilmunud. Avalik arvamus, vähemalt sellest häälekam osa, on aga just peatreeneri poolel.

Mitmed sotsiaalmeedialehed, kus Norra suusahüppajate tegemisi kajastatakse, on olnud sunnitud kommentaarid kinni panema, sest sportlasi sõimatakse võrdlemisi vängete väljenditega.

Neist ühte, 5000 jälgijaga Facebooki lehte veab Gorm Johansson, kes on suusahüppaja Robet Johanssoni isa. Ta ütles NRK-le, et muuhulgas on sportlasi nimetatud „kuradi idiootideks“ ja „äratõusnud värdjateks“.

„Kui täiskasvanud inimesed selliseid asju ütlevad, pole neil kommentaaride kirjutamiseks kohta. Sportlasi on vaimselt tõsiselt ahistatud. Tolereerin negatiivseid kommentaare, aga neis peab mingigi faktiline sisu olema,“ lausus Gorm Johansson.

Holmenkolleni MK-etapp algab reedel, mil kavas on kvalifikatsioon. Mullune MK-sarja üldvõitja Halvor Egner Granerud avaldas lootust, et tribüünidel asi inetuks ei lähe.

„Arvan, et meid ei vilistata välja. Vähemalt loodan seda. Tunnen, et suudame keskenduda peamiselt spordile, aga kogu olukord on olnud väga väsitav,“ sõnas ta.