Manchester City, kes oli kaheksandikfinaali avamängus võõrsil alistanud FC Copenhageni 3:1, tegi koduväljakul asjad selgeks juba esimese üheksa minutiga, mil Manuel Akanji ja Julian Alvarezi väravad viisid inglased 2:0 juhtima.

29. minutil vähendas Mohamed Elyounoussi taanlaste kaotusnumbreid, ent avapoolaja lõpus lõi Erling Haaland City kolmanda värava. See oli 23-aastase norralase tänavuse hooaja 29. värav kõigi sarjade peale.

Seisuga 3:1 mäng lõppeski ja inglased jõudsid kaheksa parema hulka üldskooriga 6:2.

City peatreener Pep Guardiola andis täna puhkepäeva mitmele oma põhimehele, sest nädalavahetusel seisab neil ees ülioluline võõrsilmäng Premier League`i liidri FC Liverpooliga. Hetkel lahutab kahte klubi vaid üks punkt. Nii Kyle Walker, Kevin De Bruyne, Phil Foden kui Bernardo Silva täna mängu ei sekkunud.

Real tõrjus Leipzigi konkurentsist

Madridi Real pidi RB Leipzigi vastu märksa rohkem vaeva nägema. Avamängu Saksamaal 1:0 võitnud hispaanlased suutsid mänguskoori avada 65. minutil, kui Jude Bellinghami söödu järel jõudis sihile brasiillane Vinicius Junior.

Leipzig pani seejärel Reali kohe suure surve alla ning juba kolm minutit hiljem kandis see vilja, kui Willi Orban suunas palli peaga võrku ja viigistas.

Värav andis Bundesliga klubile uut usku ja nad jätkasid La Liga liidermeeskonna survestamist. Kohtumise lõpus põrutas Dani Olmo palli Reali meeskonna latti, kuid rohkem väravaid ei sündinud ja Real pääses kerge ehmatusega.

1:1 viik viis Madridi suurklubi edasi üldkooriga 2:1. Viimase 14 hooaja jooksul on Real tugevaimas eurosarjas kaheksa parema hulka pääsenud juba 12 korda.

Carlo Ancelotti juhendatav Real saab järgmise vastase teada 15. märtsil toimuva loosimisega.

Meistrite liiga kaheksandikfinaalid

13. veebruaril ja 6. märtsil:

FC Copenhagen (Taani) – Manchester City (Inglismaa) 1:3, 1:3

RB Leipzig (Saksamaa) – Madridi Real (Hispaania) 0:1, 1:1

14. veebruaril ja 5. märtsil:

PSG (Prantsusmaa) - Real Sociedad (Hispaania) 2:0, 2:1

Rooma Lazio (Itaalia) – Müncheni Bayern (Saksamaa) 1:0, 0:3

20. veebruaril ja 13. märtsil:

Milano Inter (Itaalia) – Madridi Atletico (Hispaania) 1:0

PSV Eindhoven (Holland) – Dortmundi Borussia (Saksamaa) 1:1

21. veebruaril ja 12. märtsil:

FC Porto (Portugal) – Londoni Arsenal (Inglismaa) 1:0

Napoli (Itaalia) – FC Barcelona (Hispaania) 1:1