56-aastane Gascoigne tunnistas, et pole siiani alkoholisõltuvusest suutnud vabaneda.

„Varem olin ma õnnelik joodik, enam mitte. Olen kurb joodik. Ma ei lähe välja jooma, joon siseruumides,“ ütles Gascoigne.

„Kui ma tahan päeva halvaks teha, pean lihtsalt pubisse minema. Kui tahan päeva heaks teha, võtan ridva ja lähen kalale,“ jätkas inglane.

Ühtlasi kahetses Gascoigne intervjuus, et vigastused röövisid talt võimaluse Inglismaa koondises 100 mängu verstapostini jõuda.

„Kaotasin vigastuste tõttu neli aastat jalgpallis,“ tõdes endine poolkaitsja, kes lõi rahvusmeeskonnas 57 mänguga kokku kümme väravat.

Inglane tunnistab, et jälgib praegu jalgpalli harva, sest igatseb seda spordiala nii väga.

„Ma arvan, et ma ei vedanud alt ühtegi peatreenerit ega mängijat ega fänni. Kui kedagi alt vedasin, siis ennast,“ tunnistab endine jalgpallitäht siiralt.

Gascoigne`i ​sõnul on joomise juures kõige hullem, kui sellest tsüklist lõpuks välja tuled. „See ei ole joomine [mis kurvaks teeb], see on see, mis pärast toimub. Hiljem telefoni vaadates ja 30 sõnumit või vastamata kõnet nähes tean, et olen hädas.“

Gascoigne esindas karjääri jooksul teiste seas Newcastle Unitedit, Tottenhami, Laziot, Glasgow Rangersit ja Middlesbrough`d.

Andekas poolkaitsja oli üks Inglismaa koondise olulisemaid mängijaid, kui rahvuskoondis jõudis nii 1990. aasta MMil kui 1996. aasta kodusel EMil poolfinaali. Mõlemal juhul kaotasid inglased poolfinaalis hilisemale tšempionile Saksamaale penaltiseerias.