Kohtumisel osalesid ka endine Türgi rallitšempion ja praegune maailma motospordi nõukogu liige Serkan Yazici ning Türgi autospordiföderatsiooni esimees Eren Uclertopragi.

„Oli rõõm kohtuda president Erdoganiga. Meie arutelud hõlmasid mitmeid teemasid. Arutasime võimalust, et Türgi naaseks F1 sarja ja autoralli MM-sarja,“ ütles Ben Sulayem Motorsport.com-ile.

„President Erdogan tunnistas, kui suurt majanduslikku ja kultuurilist mõju võivad maailmatasemel motospordivõistlused - F1-sari ja autoralli maailmameistrivõistlused - riigile anda,“ lisas FIA juht.

Türgi on varem autoralli MM-etappi võõrustanud üheksal korral. Aastatel 2018-20 korraldati võistlus Marmarise piirkonnas. 2018. aastal lõppes see ralli Ott Tänaku ja Martin Järveoja (Toyota) võiduga.

„Türgi alaliidul on suur kogemus suurte motospordiürituste korraldamisel. Kui tingimused on soodsad, võime näha mõlema maailmatasemel sündmuse naasmist Türki,“ märkis Ben Sulayem.

Marmarise ümbruses sõidetud Türgi MM-ralli oli väga äge võistlus. Etapp sõideti kuumades oludes, lisaks panid kehvad kruusateed ja lahtised kivid ralliautod tõsiselt proovile.

Tõenäoliselt ei naase Türgi etapp MM-sarja veel järgmiseks hooajaks, kuid edasise osas on kõik lahtine.