Kotsari vabavisete protsent on olnud viimastel hooaaegadel väga hüplik, kuid möödunud nädalal saabus uus madalseis. Nimelt tabas keskmängija Põhja-Makedoonia vastu üheksast vabviskest vaid kaks (22,2%) ja Leedu vastu kümnest üritusest kolm (30%).

See aga ei tähenda, et Kotsar oleks halb vabaviskaja, sest nii varasemalt Hamburgis kui ka praeguses koduklubis Baskonias on tema vastav näitaja olnud stabiilselt üle 70%.

Koondise abitreeneri Indrek Reinboki sõnul peitub probleem Kotsari vasakus õlas. „Õlg on talle talle tõesti muret valmistanud. Eks tal tuleb sellega kohaneda, sest kahjuks on paratamatu, et sportlaskarjääri jooksul mingid asjad kuluvad ja hakkavad tunda andma,“ selgitas Eesti koondise abitreener Indrek Reinbok, et mugavalt pole Kotsar saanud visata juba pikemat aega.

Seda kinnitab ka tõik, et viimases Baskonia mängus saatis eestlane vabaviskeid teele parema käega, kuid paraku ükski neljast katsest ei tabanud.

Ning kuigi Kotsar loodab mõistagi murele lahendust leida, siis samas on ta endaga juba ammu rahu teinud, et päris korda ei õnnestu õlga ilmselt kunagi putitada.

„Arstid on mulle öelnud, et nii kaua kui tahan profisportlane olla ja õlg probleemne poleks, pean õlale eriharjutusi tegema. Sellest ei saa üle ega ümber,“ rääkis Kotsar juba kolm aastat tagasi. „Soojenduseks teen enne igat trenni natuke harjutusi. Spetsiifilisemaid, jõu- ja mobiilsusharjutusi teen lisaks iga päev.“