Keila jäi avaveerandi lõpuks kaotusseisu 11:24, poolajavileks juhtisid lätlased juba 44:25. Kolmanda veerandiga vähendas aga kodumeeskond vahet kaheksa punkti võrra (25:17) ja seis oli 50:61.

Otsustaval perioodil püsis vahe pikalt kümne punkti juures, ent 35 sekundit enne sireeni vähendas Andrii Myronenko täpne kaugvise vahe vaid 70:75-le. Lõpusekunditel suutis VEF seda edu hoida ja kirjuta tabelisse hooaja 21 võidu.

Keila ridades tegi suurepärase mängu Karlis Zunda, kes kogus 33 minutiga 23 punkti (sh visked mängust 8/14), kuus lauapalli ja seitse resultatiivset söötu. Kahekohalise punktiskoorini jõudis ka Andrii Myronenko, kelle arvele kogunes 18 silma ja neli lauda.

Margus Pahv viskas 9 punkti ja jagas kolm resultatiivset söötu. Kristen Kasemets tabas mängust vaid kaks viset 12-st ning piirdus seitsme punktiga.

Keilal oli puudu üks väga oluline lüli, sest mängujuht Kevin Johnson väänas laupäeval Ogrega mängus hüppeliigest.

Keila Coolbet asub liigatabelis üheksa võidu ja 17 kaotusega 12. kohal ning tänase kaotusega on nende lootus play-off’i pääseda kustunud. Kaheksandat positsiooni hoiab hetkel Pärnu Sadam (13-13). Riia VEF (21-5) jätkab kindlalt kolmandal tabelireal.

Hooaja esimeses omavahelises kohtumises tunnistas Keila võõrsil VEF-i 81:60 paremust.

Mängu eel:

„Riia VEF-i vastu tuleb väga raske mäng. Kõigepealt muidugi seepärast, et tegemist on liiga ühe tugevaima meeskonnaga, kes pärast koosseisu täiendamist on sattunud väga heasse hoogu ning muuhulgas alistati hiljuti ka tiitlikaitsja Prometey. Kuid oma jälje on jätnud meile ka viimaste nädalate probleemid, eht teisisõnu vigastused. Mõistagi mõjutasid need ka laupäevast võõrsil mängu Ogrega. Pikka aega jalavigastusega hädas olnud kapten Denis Krestinin tegi esimese trenni alles möödunud neljapäeval. Üks võtmemängijaid Andrii Mironenko murdis kolm nädalat tagasi Tartuga peetud karikamängus sõrmeluu ja sai arstilt rohelise tule – tõsi, teibi ja väikese ortoosi abil – mängimiseks alles eile. Mängujuht Kevin Johnson väänas laupäeval Ogrega mängus hüppeliigest ning see, kui palju ta saab VEF-i vastu aidata, selgub vahetult enne mängu. Meeskonna liider Kristen Kasemets tegi eelmine nädal trennis käele haiget ning see segab teda siiani,“ rääkis Keila peatreener Peep Pahv enne kohtumist.

„Raske periood, kuid sellised hetked käivad korvpalli ja tervikuna spordi juurde. Tuleb üle saada ja edasi liikuda. Hooaja viimased põhiturniiri mängud on meile tähtsad, kuna nendest sõltub Eesti meistriliiga kohamängude asetus. Ka täna läheme koduväljakul VEF-i vastu platsile andma endast maksimumi. Loodame, et meie oma fännide toetus aitab keerulise aja üle elada ja kevadel veel suuri asju teha,“ lisas ta.