Kuna 32-aastane Halep on juba nii pika karistuse - üheksa kuud - ära kandnud, saabki endine esireket ja kahekordne slämmivõitja koheselt karjääri jätkata.

Rumeenlannale oli nelja-aastane võistluskeeld määratud mullu septembris dopingu kasutamise eest. Halep andis positiivse dopinguproovi 2022. aasta sügisel USA lahtiste meistrivõistluste ajal, kui tema A- kui B-proovist leiti roksadustaati, mis kuulub keelatud ainete nimekirjas ühte klassi EPO-ga.

Halep on väitnud, et tema positiivne proov on seotud saastunud toidulisandi tarvitamisega.

Kuigi rumeenlanna kohtuasi rahuldati vaid osaliselt, otsustas CAS, et Halep ei võtnud „tõenäoliselt“ roksadustaati tahtlikult.

„Olles hoolikalt kaalunud kõiki meile esitatud tõendeid, otsustas CAS, et Halep oli tõenäosuste kaalumisel kindlaks teinud, et roksadustaat sattus tema organismi saastunud toidulisandi tarbimise kaudu, mida ta oli kasutanud veidi enne 29. augustit 2022,“ seisab CASi pressiteates.

„Selle tulemusel otsustas CAS-i kohus, et Halepi dopinguvastaste reeglite rikkumine ei olnud tõenäoliselt tahtlik. Kuigi CAS-i toimkond leidis, et Halep on oma rikkumiste eest teataval määral süüdi, kuna ta ei olnud Keto MCT toidulisandi kasutamisel piisavalt ettevaatlik, tehti järeldus, et ta ei kanna olulist süüd,“ seisab CASi selgituses, miks rumeenlanna võistluskeeldu lühendati.

Halep on võitnud 2018. aastal Prantsusmaa lahtised ja 2019. aastal Wimbledoni suure slämmi.