Kuigi munakollase kasulikkus on teaduslikult tõestatud, ei tohi mune toorelt süüa. Toored munad võivad sisaldada Salmonella baktereid, mis võivad põhjustada tõsist haigust, mida nimetatakse salmonelloosiks, tuletatakse meelde FoodSafety.gov blogis. Sellised bakterid elavad eelkõige kodulindude soolestikus ja võivad sattuda munade sisemusse enne koore moodustumist, hoiatab USA haiguste tõrje ja ennetamise keskus (CDC).

CDC andmetel võib Salmonella sattuda munadele ka pärast munemist. CDC lisas, et salmonelloosi haigestub aastas üle 1,3 miljoni inimese ning see põhjustab üle 400 surma, see on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus.

Salmonelloosi sümptomid on järgmised:

  • oksendamine;

  • kõhulahtisus;

  • kõhukrambid;

  • palavik.

Eksperdid märgivad, et haigus kujutab endast suurimat ohtu nõrga immuunsüsteemiga inimestele, üle 65-aastastele ja alla 5-aastastele lastele.