Ahistamisskandaali sattunud Horner pääses eelmisel nädalal vallandamisest, kui Red Bull sisejuurdlus leidis, et tiimijuht pole midagi valesti teinud.

Uuesti lõi skandaal lõkkele, kui keset F1 hooaja avanädalavahetust saadeti meediasse krüpteeritud meililt ekraanipildid väidetavatest Horneri sõnumitest ja piltidest ahistamise osaliseks saanud alluvale.

Daily Maili teatel sisaldas sellega kaasas olev Google Drive’i kaust 79 pilti sõnumitest, mida Horner ja Red Bulli võidusõidufirma emafirma Red Bull GmbH naistöötaja olid vahetanud. Just naise enda kaebus mõned nädalad tagasi uurimise käivitasidki.

Kuna failide päritolu ega õigsust pole olnud võimalik kontrollida, pole meediakanalid nende sisu avaldanud.

50-aastane Horner, kes on Red Bulli tiimi juhtinud alates 2005. aastast, on kõiki süüdistusi algusest peale eitanud.

Red Bulli tegevusjuht Oliver Mintzlaff konsulteeris seejärel õigusekspertidega, kes soovitasid meeskonnal Horneriga lepingu lõpetada. Tõendid Horneri sobimatust käitumisest pidid nii kaljukindlad olema, et Mintzlaffi arvates ei tohiks asjas midagi ebaselget olla.

Red Bull oli seejärel juba ette valmistanud pressiteate Horneri lahkumise kohta. Lõpuks seda aga välja ei saadetud, kuna Horner keeldus tagasiastumisest.

Horner on nõudnud Red Bullilt uut sisejuurdlust ja ähvardanud ühtlasi oma tööandjat kohtuga. Mintzlaff olevat uue uurimisega väidetavalt nõustunud.

Horner ütles nädalavahetusel Bahreini etapil ajakirjanikele: „Ma ei kommenteeri anonüümseid spekulatsioone, kuid kordan, et olen alati süüdistusi eitanud. Ma austasin sõltumatu uurimise ausust ning tegin nendega igakülgset koostööd. See oli põhjalik ja aus uurimine, mille viisid läbi sõltumatud spetsialistid ning see viidi lõpule kaebused tagasi lükates.“