Põnev ja mõneti ootamatu üleminek sai teoks, kui Kuivonen mängis USA-s toimunud rannavolle noorte MMil ja Texase Ülikooli treener Angie Akers temaga ühendust võttis, kirjutab Volley.ee.

„Ta rääkis esmalt Rivoga (treener Rivo Vesikuga-toim) ja Rivo rääkis mulle edasi. Alguses olin ma üsna kindel, et ei plaani sellist muutust teha. Aga siis ta kirjutas mulle Instagramis ja Rivo ütles ka, et mine ja kuula ära, mida ta räägib ja kas sellest midagi tuleb. Siis ma läksin ja sain temaga kokku ning ta rääkis mulle, mida ja kuidas nad seal teevad. Texase ülikool on USA üks suuremaid avalik-õiguslikke ülikoole ja nad avasid seal hiljuti ka rannavolle osakonna ning panustavad ka rahaliselt palju ja seal on väga tugev programm,“ kirjeldab Kuivonen esimest jutuajamist treenerina kahel korral olümpiavõitjaks tulnud Akersiga.

Rannavollenaiskonna peatreeneriks palgati Stein Metzger, kes on mitmekordne USA üliõpilasliiga meister. Akers tegutseb abitreenerina.

„Suhtlesin seejärel ka Metzgeriga ning kuidagi loomulikult tuli see otsus. Ma ei võtnud väga pikalt mõtlemisaega.“

Kellega ta ookeani taga koos mängima hakkab, pole veel teada. „See selgub juba kohapeal, aga seal on vist kuskil 18 mängijat. Sealne rannavolle süsteem on ka teistsugune, ülikoolid võistlevad omavahel. Peetakse koolide vahel mitme paariga nii-öelda minimatše ja selgitatakse nii võitjad võistkondlikult. Sellest olen Eestis veidi puudust tundnud, sest meie trennigrupp on väike. Saab olema uus kogemus,“ sõnas Kuivonen.

Texasega seob teda kolme aasta pikkune periood. „Saan osa aineid Eesti ülikoolist sinna üle kanda, vastasel juhul kestaks õpingud neli aastat, aga nüüd saan kolmega hakkama. Hakkan seal õppima ilmselt geograafiat, mis on kõige lähem logistikale, mida ma Eestis õppisin,“ selgitab võrkpallur.