Kohtumises, milles kohtunik Kevin Kaivoja välgutas kokku kaheksat kollast - teiste seas ka Kalevi mängivale presidendile Ragnar Klavanile - ja ühte punast kaarti, toimusid esimesed pöördelised sündmused 50. minutil, kui Tammeka ghanalasest poolkaitsja võitlusse Ats Purjega hiljaks jäi ja teise hoiatuskaardi teenis, jättes külalised arvulisse vähemusse.

Viis minutit hiljem oli pall juba Tammeka väravavõrgus, kuid Ats Purje tabamus tühistati VAR-iga väravale eelnenud suluseisu tõttu.

66. minutil oli põhjust tabloomeestel numbreid juba kruttida, sest soomlase Onni Lauri Johannes Suutari, kes kasutas kiirrünnakul ära Tammeka kaitsja ebaõnnestunud palliklaarimise. Seejuures oli 20-aastane Suutari, kes Kalevisse registreeriti 1. märtsil laenulepinguga AC Oulust, oma Premium liiga debüüdil vahetusest väljakule pääsenud alles 64. minutil.

Viis minutit hiljem põhjustas Kalevi kapten Tristan Toomas Teeväli nigeerlase Ahmed Adebayo Basheri kukutamise eest penalti, mille Basher ise ka realiseeris, päästes vähemuses Tammekale viigipunkti.

Tammeka väravavaht Richard Aland tõdes, et tartlased peavad tulemusega rahule jääma. „Oleme rahul, kuna teine poolaeg möödus enamus ajast vähemuses. Aga olid ka meil omad variandid ja võimalused. Tervikuna oleme rahul,“ ütles Aland Soccernet.ee otseülekandes. Üleval oli voolavus päris hea. Võibolla lõpuks viimase punkti panek võiks olla veel konkreetsem. Ülesehituse pool oli kehvem täna, sest tegemist on ikkagi esimese mänguga. Me mängimegi rohkem oma tugevuste peale.“

„Peale vähemusse jäämist olid mõned üksikud olukorrad peata olekut, aga suures pildis oleme väga rahul. Eelmisel aastal jäi meil võitlusvaimust ja agressiivsusest puudu. Tänane mäng näitas, et hea tahtmise korral ja hammastega kinni hoides on kõik võimalik,“ lisas Aland.

Kalevi poolkaitsja Teeväli sõnas: „Me ei saa kindlasti rahule jääda. Ei olnud meie poolt kõige parem mäng. Väga halb mäng ja tulemus. Peale penaltit hakkasime oma mängu kaotama ja rohkem mängu tagasi ei saanudki. Meeskonnal on eelmise hooaja pealt ootused kõrgemale seatud. Viik on selge pettumus, arvestades, et meid oli veel üks mees rohkem ka.“

Järgmises voorus kohtub Kalev 10. märtsil Floraga. Tammeka võõrustab päev varem Pärnut.

„Rasked mängud on ees, aga midagi pole võimatut. Flora on tugev vastane. Lähme oma mängu mängima. Vaatame üle, miks me siin ennast käima ei saanud ning kus Flora ruumi jätab ja kus nende vastu võimalusi tekitada,“ sõnas Teeväli.

Kell 14.30 algas Pärnus sealse Vapruse ja Paide Linnameeskonna kohtumine.