Nii Rapla Avis Utilitas kui ka Keila Coolbet vajasid kohamängudele jõudmise lootuste säilitamiseks Lätist võitu. Rapla sõitis külla liigas viimast kohta hoidvale Läti Ülikoolile, kelle vastu esimene poolaeg võideti 39:28 ning veel kolmanda veerandi lõpu eel olid eestlased napis 47:45 eduseisus.

Kuid kohtumise lõpp kuulus selgelt Rapla meestele, kes viimase 13 ja poole minutiga lasid võõrustajatel visata vaid üheksa silma ning nad sai kindla 72:54 võidu. Rapla parimana viskas Martin Paasoja 22 punkti, Malik Pope sai kümne punkti ja kümne lauaga kirja kaksikduubli.

Liigas 12. kohta hoidva Keila vastane oli sarja seitsmes sats Ogre. Ehkki mängus said paremini minema keilakad, siis avaveerandi lõpuks olid nad juba taga 21:28 ja pikemale puhkusele mindi kindlast 37:54 kaotusseisus. Külalised teisel poolajal imet ei teinud ning Keila jäi matšis alla 65:89.

Sealjuures võitis Ogre lauavõitluse lausa 54:16, kusjuures lätlased said kätte 16 ründelauda ja Keila 14 kaitselauda. Ilma ukrainlase Andrii Mõronenkota Ogrele külla sõitnud Keila parimatena viskasid Kristen Kasemets 17, Karlis Zunda 15 ja Denis Krestinin 13 silma.

Kohamängudele pääseb kaheksa paremat meeskonda, seitsmendat kohta hoidev Ogre võttis hooaja 15. võidu ning nende edasipääs näib juba üsna kindel. Kuid nende selja taga on heitlus tihe, sest Pärnu Sadamal on 12, Raplal ja TalTechil 11 ning Liepajal kümme võitu. Sealjuures Pärnu ja Liepaja on pidanud ülejäänud kahest ühe mängu vähem.