Reedel toimunud eelvõistlusel teenisid austerlased kolmikvõidu. Parim oli Johannes Lamparter, kes teenis 131-meetrise õhulennu eest 141,2 punkti. Teine oli tema koondisekaaslane Stefan Rettenegger, kelle hüpe kandus 130 meetrini ja oli väärt 140,2 punkti. Paremuselt kolmanda tulemuse sai kirja Mario Seidl (131 m; 137,7 p).

MK-sarjas viiendat kohta hoidev Kristjan Ilves jäi reedesel eelvõistlusel paraku tulemuseta, kuna eestlane diskvalifitseeriti ebasobiva hüppekombinesooni tõttu.

Laupäeval peetakse Lahtis võistkondlik paarissprint. Pühapäeval toimub etapi ainus individuaalvõistlus, kus Ilves saab osaleda vaid juhul, kui ilmastikutingimused lubavad hüppevõistluse läbi viia.

Ilves tunnistas Delfiga vesteldes, et tulemuseta jäämisest ta suurt numbrit ei tee, vaid keskendub pühapäevasele võistlusele.

„Eks see käib selle spordiala juurde. Hüppekombe oli ühest kohast veidi suur ja muud polnudki. Sellega mängitakse alati piiri peal. Kui väga tahta, siis leiab alati koha, kust kombe liiga suureks mõõta,“ analüüsis Ilves.