Eestlasel polnud võimalik enne võistlust F1 paati proovida, kuid sellest hoolimata näitas ta kohe esimesel vabatreeningul head kiirust ja sõitis välja kuuenda aja. Stefani meeskonnakaaslane, eelmise aasta maailmameister, Jonas Andersson oli vabatreeningul teine.

F1H2O kvalifikatsioonisüsteem kätkeb endas kolme sessiooni. Esimesest, 20-minutilisest pääseb edasi 12 kiiremat ning täpselt selle koha ka Stefan 17. sõitja hulgas välja võitles.

Peale esimest sessiooni tehti paadi juures oluline muudatus. Nimelt on üks ringrajapaadi tähtsamaid detaile vint ehk sõukruvi. Aastaid Stefaniga võistlustel kaasas käinud Erik Aaslav-Kaasik, kelle käe all valmivad maailma parimad sõukruvid, LAK Propellers viskas õhku mõtte, et kuna kaotada ei ole midagi, siis proovime kodumaist vinti. Risk tasus ära ja järgmises kahes kvalifikatsioonivoorus sõitis Arand välja neljanda tulemuse.

Kvalifikatsiooni võit läks Arandi tiimikaaslasele Jonas Anderssonile, teise koha hõivas eelmise aasta teine, samuti rootslane Erik Stark ning napilt eestlase ette platseerus kvalifikatsiooni lõpus Kanada esindaja Rusty Wyatt. Nii Rusty, kui Stefan on mõlemad F1 debütandid. Siinkohal tasub ära märkida, et Stefan on oma 21 eluaastaga käesoleva aasta noorim osaleja. Kanadalane Rusty on küll F1 rookie, kuid vanust ja kogemust on tunduvalt rohkem, kanadalase vanus on 29.

Täna öösel, Eesti aja järgi kell 2.00 on teine vabatreening ning 06.40 toimub 15-minutiline sprindisõit, kus jagatakse välja juba esimesed MM-punktid.