Toome lugejateni Lepa postituse täismahus:

„Täna edastasin HC Tallinna tegevjuhina Eesti Käsipalliliidu juhatusele e-kirja:

Lugupeetud Eesti Käsipalliliidu juhatus.

Seoses asjaoluga, et HC Tallinna mängijad, kes esindavad Eesti meeste esi- ja meistriliigas vastavalt võistkondasid Tallinna Spordikool/Audentes ning HC Tallinn on teatanud, et keelduvad võistkondade tegevuses osalemast (sh mängudel võistkondade esindamisest) teavitab HC Tallinn, et viidatud võistkondadel ei ole võimalik 2023/24 hooaja lõpuni Eesti meeste esi- ja meistriliigas toimuvatest mängudest osa võtta.

HC Tallinn rõhutab, et käesolev olukord on kujunenud mängijate kollektiivse otsusega mitte täita mängijate ning klubi vahelisi kehtivaid kokkuleppeid ega ole klubi otsus. Olgugi, et klubil on mängijatega kehtivad lepingud, keelduvad mängijad alusetult klubi esindamast. Mängijateta ei ole klubil võimalik, olgugi, et vastav soov on jätkuvalt olemas, viidatud võistlustest osa võtta. Klubil ei ole ka võimalik kuidagi sundida mängijaid mängudele ilmuma. Klubil on võimalik oma õiguste kaitmiseks astuda juriidilisi samme seoses mängijate poolt lepingute rikkumisega, mida aga ei ole kahjuks võimalik teha samaaegselt Eesti meeste esi- ja meistriliigas osalemisega.

HC Tallinn vabandab kujunenud olukorra pärast olgugi, et vastutus kujunenud olukorras lasub mängijatel, kes alusetult keelduvad HC Tallinna võistkondi esindamast. HC Tallinn kinnitab siinkohal, et tal puuduvad täitmata kohustused mängijate ees ning, et käesolev teade on tingitud üksnes soovist hoida ära Eesti Käsipalliliidu ning konkurentklubide jaoks tekkivaid ebamugavusi ning kulusid, mis vaieldamatult kaasneksid olukorras, kus ebaselgus Tallinna Spordikool/Audentes ning HC Tallinn mängude toimumise või mittetoimumisega jätkuks tänasel kujul.

HC Tallinn palub Eesti Käsipalliliidul teavitada Eesti meeste esi- ja meistriliiga võistkondi kujunenud olukorrast esimesel võimalusel, kuivõrd juba 28.02.2024 on planeeritud toimuma Mistra vs Tallinn Eesti meeste meistriliiga mäng ning 29.02.2024 HC Viimsi vs Tallinna Spordikool/Audentes Eesti meeste esiliiga mäng.“

***

Meeskonnas hakkas käärima paar nädalat tagasi, kui klubi eestvedaja Risto Lepp otsustas Noodla usalduse kaotuse tõttu vallandada. Lepp määras ennast hooaja lõpuni peatreeneriks ning teatas, et uuest hooajast võtab meeskonna üle välismaalasest peatreener.

Sellega aga saaga ei piirdunud. Mängijad saatsid seejärel Lepale sõnumi, et enne stipendiumi võlgade tasumist nad klubi tegevusest osa ei võta. Lepa sõnul sai ta küll isiklike kontaktide kaudu toetajatelt abikäe ning kõikide koosseisu kuuluvate mängijate ees klaariti stipendiumkohustused ära, kuid käsipallurid endiselt treeningutele ega mängudele ei ilmunud.

Sel nädalal teatas Lepp, et HC Tallinna mängijad ei ole endiselt treeningule ilmunud ning ütlevad ühepoolselt lepinguid üles.

„Ma ei süüdista selles olukorras mängijaid. Nad on kihvtid poisid. Siin taga on mingid muud mängud, muud jõud ja muud niiditõmbajad,“ sõnas Lepp.